De betaling van Nevar verminderde de straf van Alves

Door voetbalsporten feb 23, 2024

Dani Alves werd schuldig bevonden aan aanranding en donderdag veroordeeld tot vier jaar en zes maanden gevangenisstraf. De 40-jarige werd eerder deze maand voor de rechter gebracht en is nu schuldig bevonden.

De straf van Alves bleek behoorlijk mild in termen van de duur ervan, aangezien in Spanje een persoon die schuldig is bevonden aan aanranding kan worden veroordeeld tot minimaal vier jaar en maximaal twaalf jaar gevangenisstraf. Aanklagers in de zaak eisen dat Alves wordt veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf, terwijl het slachtoffer wil dat de voormalige verdediger van Barcelona en Brazilië maximaal twaalf jaar uitzit.

De betaling van Nevar verminderde de straf van Alves

Alves had tot een langere straf veroordeeld kunnen worden, maar volgens Braziliaanse bronnen was de getoonde clementie te danken aan het feit dat het slachtoffer vóór aanvang van het proces een schadevergoeding van 150.000 euro ontving – die niet afkomstig was van Alves, aangezien hij beweert afkomstig te zijn uit de familie van Neymar Junior, zijn voormalige teamgenoot bij Barcelona, Paris Saint-Germain en Brazilië. De familie van Neymar zou Alves geld hebben gegeven om te betalen, omdat hij het zelf niet kon betalen.

Alves heeft de afgelopen 13 maanden in de gevangenis gezeten en krijgt nu een verlenging van zijn straf met nog eens 54 maanden. Volgens dit rapport zou het echter nog erger kunnen zijn.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *