Zie boven de rivier de kracht van milieurechtvaardigheid

  【FA Eye View】

Heldere dagelijkse verslaggever Wang Jinhu Chen Huijuan

Zie boven de rivier de kracht van milieurechtvaardigheid

Wanfeng -meer over de drie provincies (districten) over Qiangui, GUI, GUI, GUI en Yunnan hebben een pittoresk landschap.Xinhua News Agency

“Een grote hoeveelheid” giftig water “werd ontslagen door chemische fabrieken, die de gewassen en visvijvers schade toebrachten. Factory wachtte op de rechtbank … Dit is een complot in de recente hit -tv -serie “Above the River”.

Als de eerste tv -serie van milieu -gerechtelijke thema’s in mijn land, richt “boven de rivier” zich op de bescherming van milieubronnen en sprak over de wet en de reden achter gevallen van milieubronnen.Achter de ups en downs van de plot staat ook de ware weergave van de rechterlijke hervorming van mijn land.

Bergen, groen en blauw, op de rivieren zijn er zichtbaar, aangeraakt en gerechtelijke kracht.In de afgelopen jaren is de rechterlijke hervorming van mijn land gestaag vooruitgegaan en de rechtsstaat beschermt Wanshui Qianshan.

Zie boven de rivier de kracht van milieurechtvaardigheid

In de afgelopen jaren heeft het Hunan Anhua People’s Court een rondleiding door het Water Trial Tribunal opgericht om verantwoordelijk te zijn voor een aantal milieubronzaken.Xinhua News Agency

  Laten we een rechtbank voor milieubronnen opzetten om de specialisatie van processen weer te geven

De Yangtze -rivier, een van de meest rijke rivieren ter wereld, is ook een belangrijke ecologische veiligheidsbarrière in mijn land.Eel in de Yangtze -rivier wordt “zacht goud in het water” genoemd en heeft een belangrijke economische waarde.Vanwege overmatig vissen en niet in staat om kunstmatig te reproduceren, zijn palingzaailingen in 2014 vermeld als bedreigde soorten door de World Nature Conservation Alliance.

In 2018, in de Jingjiang -rivier in Jiangsu, gebruikten 34 mensen en andere 34 mensen de netto ooggrootte van “juehu.com” zoals “ongeboren netwerk” in de droge stroomwateren van de Yangtze -rivier. dan 5.000 paling fry werd illegaal gevangen.In dezelfde periode wisten 19 mensen en andere 19 mensen dat Eel Fry illegaal door anderen werd gevangen, en hij heeft nog steeds EEL Fry op verborgen manieren verworven en verkocht.EEL -zaailingen worden geconfronteerd met de “ramp van blussen”, die dringend is om palingzaailingen te beschermen.

“Het beschermen van de ecologische omgeving moet vertrouwen op systemen en de rechtsstaat.” Nadat de zaak was uitgegeven, heeft het Taizhou People’s Procuratorate een strafrechtelijke rechtszaak ingediend over de persoon die betrokken is bij de zaak, en de verweerder werd verantwoordelijk gehouden voor illegale visserij.Tegelijkertijd, vanwege illegale visserij, mensenhandel en verwerving van de Yangtze River EEL -zaailingen om de ecologische hulpbronnen van de Yangtze -rivier te beschadigen en de publieke belangen van het sociale publieke belang te beschadigen, heeft de Taizhou -procuratoraat een rechtszaak aan De Nanjing Environmental Resources Court, die zojuist is vastgesteld.

De Nanjing Environmental Resources Court is een rechtbank die gespecialiseerd is in milieubronnen in Jiangsu.In oktober 2019 belde de Nanjing Environmental Resources Court de “eerste hamer” na de oprichting.Dit oordeel is het eerste geval in de bevel van het land om te vissen, acquisitie naar de “volledige keten” van de Yangtze River Paling Fry om de aansprakelijkheid te dragen voor ecologische vernietigingscompensatie, en is aangepast in de tv -serie “boven de rivier”, die die staat bekend om meer mensen.

“Na jaren van verkenning van het milieu -gerechtelijke hervorming van het Jiangsu -rechtbank, is het moeilijk voor gerechtelijke instellingen die door de administratieve divisie als eenheden zijn vastgesteld. De hervorming van het milieubronsproces van het proces van milieubronnen werd jaar gelanceerd en de Nanjing Environmental Resources Court kwam binnen wezen.

De opkomst en ontwikkeling van de Nanjing Environmental Resources Court is een microkosmos van de milieubronnen en gerechtelijke hervormingen van mijn land.Met de voortdurende verdieping van de hervorming van het milieu -gerechtelijk systeem en mechanisme van mijn land, is het niveau van specialisatie van de proef van milieubronnen gestaag verbeterd.

“We moeten de proefspecialisatie van deze ‘rundvleesneus’ stevig verdelen en de professionalisering van processen voor milieubronnen bevorderen volgens lokale omstandigheden.” Sinds de oprichting van de Supreme People’s Court Environmental Resources Judgement Division in juli 2014, het werk van mijn land, het werk van mijn land heeft een nieuwe fase van ontwikkeling ingevoerd.Het is wel verstaan ​​dat vanaf nu 30 seniorenbanen en de Corps Branch een proces van het milieu hebben opgezet. Speciale rechtbanken voor milieubronnen, waaronder grassroots -rechtbanken, waaronder grassroots -rechtbanken Er zijn meer dan 2.800 speciale proefbureaus en organisaties.

Lake Forests, High Mountains and Rivers, Grasland Wetlands … Mijn land is enorm en rijk aan milieubronnen.Om de bescherming van milieubronnen te realiseren, de landelijke ecosystemen zoals rivieren, bossen en wetlands, evenals het gecentraliseerde rechtsgebiedsysteem van gevallen van milieubronnen zoals rivieren, bossen, wetlands en nationale parken, natuurreservaat en andere ecologische functiegebieden.Tegelijkertijd ondertekenden de Yangtze River Economic Belt 11+1 provinciale en gemeentelijke senior rechtbanken een samenwerkingsovereenkomst voor milieubronnen, de Yellow River Basin 9 provincies en regio’s van de provincies en regio Lokale rechtbanken zoals Fujian hebben een National Park Judicial Protection Collaboration Alliance opgezet … Milieubronnen De gestage verbetering van de professionalisering van proeven is een levendige interpretatie geworden van de implementatie van de geïntegreerde bescherming van landschappen, bossen, meren en gras en zand .

Zie boven de rivier de kracht van milieurechtvaardigheid

Hebei Qinhuangdao Intermediate People’s Court lanceerde een gecentraliseerde vernietigde illegale vissersuitrusting en proliferatie -release -activiteiten in Beidaihe New District.Xinhua News Agency

  Kruis -basaal kruis -regionaal gecoördineerd bestuur, die een combinatie van bescherming vormt

De groene bergen zijn als DAI, het groene water is als een spiegel.In de lentedag heeft Wanfeng Lake, dat zich bevindt in de kruising van de drie provincies (districten) van Guangxi, Guizhou en Yunnan, veel toeristen aangetrokken om naar te kijken.Het is moeilijk voor te stellen dat de voormalige illegale meter van het Wanfeng -meer dicht was verpakt, het drijvende huis willekeurig werd gebouwd en zelfs het afvalwater langs de kust werd vrijelijk ontladen en de riviervervuiling kon niet worden genezen.

“Het probleem van vervuiling in het Wanfeng Lake Basin was moeilijk op te lossen, de belangrijkste reden is dat de stroomopwaartse en stroomafwaartse van de rivier en de linker- en rechterkoers niet worden gesynchroniseerd. Het doel van de ecologische omgeving van het Wanfeng -bekken is beschadigd. relevante persoon die verantwoordelijk is voor de afdeling zei.In december 2019 besloot de hoogste vervolging om rechtstreeks een rechtszaak over openbare rente uit te voeren over de feiten van schade aan de ecologische omgeving van het Wanfeng Lake Basin, en drong er bij alle partijen op aan om de ecologische omgeving van de beschadigde schade aan het Wanfeng Lake Basin te corrigeren.

Sloop van illegale fokkooien, illegale drijvende huizen op water, vissersschuren … het opperste procuratoraat spoorde zich aan om de administratieve wetshandhaving van kruisverdediger en districten te coördineren, vormen een beschermingssynergie en uiteindelijk de oplossing van de oplossing probleem.

Milieu -elementen zoals rivieren, meren en meren hebben vaak kruisgeografische aard, en het is ook een multi -hair gebied van “openbare landtragedie”.

Hoe kan ik de vraag doorbreken?De uitweg is in de samenwerking tussen openbaar belang van het kruisverdeling van het openbaar district.

“De samenwerking tussen de Cross -administratieve districtsplanning van publieke belangstelling is een belangrijke maatregel voor de moeilijkheid om de baas te besturen op belangrijke gebieden zoals de Supreme Procuratorate in de afgelopen jaren.” Supreme Procuratorate.

Ningde in Fujian, de zee rond de bergen knuffelen, zijn natuurlijke omstandigheden uniek en hebben ooit geconfronteerd met de “wanordelijke, onbevredigend” om de zee te eten en illegaal te vissen op waterproducten.Ningde en Wenzhou, Zhejiang grenzen aan elkaar en riemwater. Gebied Cross -regionale coördinatie Werkmechanisme.

De Qinling Oost- en West strekt zich uit voor drieduizend mijl.In 2023 hebben Henan, Hubei, Chongqing, Sichuan, Gansu, Qinghai, Shaanxi en andere zeven provincies (steden) procuratoraten gezamenlijk de “Qinling Ecological Environmental Environmental Protection Supervision and Supervision Cross -regionale planningsvereniging ondertekend” om zaken van de overdracht van de zaak vast te stellen en gevallen van zaken te bepalen en gevallen van zaken van de zaak van de zaak in te stellen en gevallen in te stellen van de overdracht van de zaak en de overdracht van de zaak en de overdracht van de zaak vast te stellen en gevallen in te stellen van de overdracht van de zaak en de overdracht van de zaak en de overdracht van de zaak vast te stellen en gevallen van zaken van de overdracht van de zaak vast te stellen en gevallen van zaken van de overdracht van de zaak in te stellen en gevallen in te stellen en gevallen van de overdracht van de zaak vast te stellen en gevallen van zaken te bepalen en gevallen van zaken van de overdracht van de zaak vast te leggen en Feedback van de situatie, onderzoek, onderzoek, onderzoeksonderzoeksamenwerking, grote kruisregionale planningszaken en gezamenlijk management en gezamenlijk beheer, ecologisch herstel van het milieu van de provinciale samenwerking, gezamenlijk onderzoek, bedrijfsuitwisselingen en talenttraining.

Tegenwoordig is voor kruisregionale en cross -ride milieubronzaken het oplossen van het bestuursprobleem door kruis -administratieve districten van het openbaar belang van procuratoriale samenwerking van het openbaar belang, de norm van de uitvoering van procuratoriale organen geworden.

Enkele dagen geleden heeft de Supreme Procuratorate de “White Paper (2023)” van de Procuratorate of Public Interest Litigation (2023) vrijgegeven dat de procuratoriale organen de rol van kruisregionaal, kruisbasin en Cross -Sector Public Public zijn gevallen Welzijnsschade. Uitgebreide governance.Tegelijkertijd wordt benadrukt dat de procuratoriale organen op alle niveaus afhankelijk zijn van de ontwikkelingsstrategie van belangrijke nationale regionale regionale regio’s, het regionale procuratoriaal samenwerkingsmechanisme verbeteren en gezamenlijk aanwijzing uitvoeren, overdrachtsbehandeling en gelijktijdig toezicht om de te promoten Oplossing van de ecologische omgeving van kruisregionale en kruiswaters en problemen met hulpbronnenbescherming.

Zie boven de rivier de kracht van milieurechtvaardigheid

Op 7 april bracht de vogel -lovende vrijwilliger de nachtkaarste (links) en marihuana uit in het wetland van Nanyanggang, Cangzhou, Hebei.Xinhua News Agency

  Los de beschadigde omgeving op en doe goed werk van de “tweede helft van het artikel”

Niet lang geleden werd de overdrachtsceremonie van een Wild Marine Animal Product Product gehouden in het China (Hainan) Zuid -Chinese Zee Museum. 91 poppen en poppenproducten werden overgebracht naar het museum om ze te verzamelen en gebruikte het voor wetenschappelijk onderzoek.

Deze wilde mariene dieren werden in beslag genomen door het Pinggu -rechtbank in milieubronnen.Van 2014 tot 2021 verwierf de verdachte illegaal wilde dierlijke producten van de lokale productie in de markt in Tanmen Town, Qionghai City, de provincie Hainan, en werd in beslag genomen door de openbare veiligheidsorganen in juli 2022.

Helaas, de grootste dubbele schaalschelp in de oceaan, de nationale bescherming op het eerste leven op het leven op zee;

Tanmen Town is een millennium vissershaven.In 2017 heeft de provinciale overheid van Hainan een verbod uitgegeven om Hainan -eiland volledig te verbieden te koop en aankoop van 砗磲 en haar producten.

Als een uitbreiding van gerechtelijke functies, is de overdracht van wilde mariene dieren deze keer ongetwijfeld het belang van de bescherming van wilde maritieme dieren tegen de samenleving, die een waarschuwingsonderwijs is.

“Traditionele rechterlijke concepten voor het milieu benadrukken de juridische sancties op inbreukers op het milieu, gemanifesteerd als het oordeel van inbreukmakende inbreuk op het milieu, veronderstellen de verantwoordelijkheid voor strafrechtelijke aansprakelijkheid of civiele compensatie om het doel van onderwijs en straf te bereiken, maar gebrek aan aandacht voor de ecologische omgeving die is vernietigd. Een resultaat, het juridische effect en het ecologische effect slaagden er niet in de organische eenheid te bereiken.

Uitvoering, arbeidscompensatie, alternatieve reparatie … Op 21 oktober 2023, benadrukte het rapport van het Supreme People’s Court over het proces van milieubronnen van het People’s Court zich te concentreren op herstelrecht, correct begreep en gebruik van natuurlijk herstel en handmatige reparatie. , Innoveer actief de methode om de ecologische omgeving te herstellen en toepassen van methoden voor verantwoordelijkheid van meerdere verantwoordelijkheid en implementatiemethoden vanwege lokale redenen om het tijdige en effectieve herstel van de ecologische omgeving te bevorderen.

“Het fundamentele doel van het proces van milieubronnen is het herstellen van de beschadigde omgeving. Li zei.

Xinfeng County, de provincie Jiangxi is een nationale ecologische demonstratiezone, met veel kolenmijnen in de provincie.Gedurende een bepaalde periode, vanwege de wanordelijke mijnbouw van kolen -gangu -mijnen en het ontbreken van ecologische restauratie nadat de mijn was gesloten, werden de bergen blootgesteld in grote gebieden, vol pijn en ecologisch fragiel.”Sommige mijnbouwbedrijven hebben pufferbomen rechtstreeks geplant in kolenstales. van Ganzhou City, de provincie Jiangxi.

Volgens dit heeft Xinfeng County Procuratorate een procuratoriale suggestie uitgegeven aan de relevante functionele afdelingen, suggereerde dat het de helling van de mijn regelt, mijnbouwvegetatie herstelt, de geologische omgeving van de mijn herstelt en samenwerkt met veel eenheden en ondernemingen om onderzoek uit te voeren naar Vorm het “Over Xinfeng County Coal Stone Stone Report Report over ecologisch reparatie en bestuur van mijnbouw”.

De relevante functionele afdelingen die actief worden verholpen en geïmplementeerd na ontvangst van het procuratoriaal voorstel. .

In de afgelopen jaren zijn er op verschillende plaatsen veel innovatieve praktijken geweest in het herstel van het milieu. Personeel; Jiangxi lanceerde een publieke welzijnsvertrouwen.De nuttige verkenning van deze actieve implementatie van herstel gerechtelijke concepten geeft ook verwijzing naar andere plaatsen.

“Guangming Daily” (05e versie 05, 20 april 2024)

Related Post