De Jong bekritiseerd: Speelt voetbal als postbode

Door voetbalsporten feb 23, 2024

Barcelona zag er woensdagavond veelbelovend uit in hun Champions League-wedstrijd in de laatste zestien van de heenwedstrijd tegen Napoli, hoewel ze tegen Napoli slechts 1-1 gelijk konden spelen nadat ze een voorsprong hadden gehad en er comfortabel uitzagen.

Verschillende spelers hebben gepresteerd in het Diego Armando Maradona Stadion, en Frenkie de Jong is daar één van. De Nederlandse middenvelder presteerde goed op het middenveld van Barcelona, al leek dat niet genoeg om iedereen tevreden te stellen.

De Jong bekritiseerd: Speelt voetbal als postbode

De Jong kreeg naar verluidt kritiek op de Nederlandse televisie door voormalig Real Madrid-middenvelder Rafael van der Vaart, die klaagde dat de 26-jarige vaak te passief was in zijn wedstrijden.

“Hij speelt voetbal als een postbode. Hij doet er te lang over om de bal naar voren te passen. In plaats daarvan blijft hij rennen en geeft hij de bal door aan zijn teamgenoten. Als je eenmaal weg bent van de tegenstander, moet je de bal in beweging houden en de bal doorgeven .”

Ook Van der Vaart was ontevreden over het veelvuldig gebruik van korte corners door Barcelona tegen Napoli.

“De hoekschop was vandaag mijn grootste frustratie in het voetbal. Hij maakte een korte pass naar Lamine Yamal, Frenkie en Pedri aan de andere kant en toen staken ze over vanaf de andere kant en het leidde nergens toe. Echt, het irriteert me dood.”

Wat De Jong betreft is Van der Vaart misschien niet zo blij met hem, maar Barcelona zeker wel. Ook de Premier League en Paris Saint-Germain willen hem deze zomer graag vasthouden, ondanks berichten over interesse.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *