Chelsea 2:4Wolverhampton Wanderers

Door voetbalsporten feb 5, 2024

Matheus Cunha scoorde een hattrick toen Wolves Chelsea ten val bracht en de Blues verving in de bovenste helft van het Premier League-klassement.

Cole Palmer zette de gastheren van Mauricio Pochettino in de 19e minuut op voorsprong toen hij de verdedigende pass van Moises Caicedo binnen schoot. De bal ging kalm langs Jose Sa.

Maar Wolves maakte nog geen drie minuten later gelijk toen het schot van Cunha duidelijk van richting veranderde op Thiago Silva en een fout van Djordje Petrovic.

Kort voor rust pakte Rayan Ait-Nuri de backpass van Pedro Neto aan en schoof de bal binnen van Axel Disasi dankzij een ander afgeweken schot.

De thuisfans begroetten het rustfluit met boegeroep, maar Chelsea slaagde er niet in om zelf een tegenaanval uit te voeren en kwam twee doelpunten achter, waarbij Neto Silva voorbijstreefde en Cunha’s tweede doelpunt scoorde.

De Braziliaan voltooide vervolgens zijn hattrick vanaf de strafschopstip, waarbij Petrovic acht minuten te gaan een fout maakte nadat hij werd neergehaald door Maro Gusteau, voordat Silva een late troost binnenkopte. Daar bestaat geen twijfel over.

De verdiende overwinning van Wolves bracht de ploeg van Gary O’Neill naar de 10e plaats na 23 wedstrijden, een punt en een plaats boven Chelsea.

O’Neal’s Wolves zijn in opkomst

Een overwinning op Stamford Bridge zou hen boven Chelsea brengen, waarbij Wolves halverwege de week zeven doelpunten had gescoord tegen Manchester United, waarmee ze de teleurstelling van zich afschudden toen een winnaar in de 97e minuut voor het eerst onder O’Neill de punten bereikte. lijst.

Wolven hebben Chelsea sinds het seizoen 1974/75 niet twee keer verslagen in de competitie, noch hebben ze sinds 1979 een wedstrijd op Stamford Bridge gewonnen.

Ze beëindigden beide wachttijden zoals ze dat zondag deden, het laatste bewijs dat O’Neal geweldig werk blijft leveren in zijn eerste seizoen als leider.

De bezoekers hadden geen gebrek aan kwaliteitsspelers en Neto kwam weer dichtbij toen hij zich een weg naar het strafschopgebied baande, maar er al vroeg in de tweede helft niet in slaagde Petrovic te verslaan.

Ondertussen is Cunha, bij afwezigheid van topscorer Huang Hee-chan, nu direct betrokken bij twaalf doelpunten in de afgelopen twaalf Premier League-wedstrijden van Wolves, waarin hij zeven doelpunten maakte.

Nadat Cunha de Triple Crown had voltooid, richtte O’Neill, die pas aan de vooravond van het nieuwe seizoen werd aangesteld, onmiddellijk zijn aandacht op het geven van instructies en het heroriënteren van het team.

Maar hij kon zijn vreugde niet verbergen terwijl hij de hele wedstrijd feestvierde met de uitwonende Wolves-fans, die zijn naam scandeerden in een cruciale overwinning die hun ogen op de club boven hen gericht hield.

“We hebben een aantal dingen uitgezocht die goed werkten tegen Manchester United en het ziet er een stuk beter uit. Het was een hele goede teamprestatie en leuk voor ons, ik kan niet liegen”, vertelde O’Neill aan BBC Sport.

“We hebben veel hersteld van de tegenslag. Drie dagen geleden waren we diepbedroefd. Maar we zijn meteen weer aan de slag.

Een onvergetelijke week bij Chelsea

Chelsea werd vier dagen uitgeschakeld nadat ze halverwege de week met 4-1 hadden verloren van koploper Liverpool, waardoor hun tien wedstrijden ongeslagen homerun in alle competities op een pijnlijke manier ten einde kwam.

Hoewel erkend wordt dat ze zich in de beginfase bevinden van een langetermijnproject onder Pochettino, is de ontmoeting van zondag met Wolves belangrijk voor degenen die hen graag in de bovenste helft willen inhalen, aangezien de gastheren op zoek zijn naar een positieve reactie.

Palmer had een fantastisch eerste seizoen bij de club en scoorde zijn tiende doelpunt in twintig competitiewedstrijden, maar dat was niet genoeg.

De aarzelende pass van Chelsea had Neto en Cunha kansen gegeven voordat The Blues hun voorsprong in de eerste helft opgaven.

Ze hadden moeite om kansen te creëren terwijl ze de wedstrijd achtervolgden – met een achterstand van drie doelpunten kregen ze een reeks late kansen – vooral Christopher Nkunku, die pas in zijn tweede competitiestart te weinig service had.

The Blues hebben hetzelfde puntenaantal als vorig seizoen onder Graham Potter, die na zes wedstrijden werd ontslagen.

Hoewel Pochettino momenteel niet onder dezelfde druk lijkt te staan, hebben fans van Chelsea de hele wedstrijd duidelijk gemaakt dat deze prestatie onaanvaardbaar was.

“Ik bied mijn excuses aan aan de fans en bedank degenen die zijn gebleven en het team tot het einde hebben gesteund. Het spijt ons en we zijn teleurgesteld”, zei Pochettino.

“Het is normaal dat we de geschiedenis van de club niet matchen. Het is een ander project en het is altijd een kwestie van tijd, maar het is moeilijk voor mij om altijd om tijd, tijd, tijd te vragen. Geduld is niet oneindig, dat is normaal.”