Real Madrid 1:1 Atletico Madrid

Door voetbalsporten feb 5, 2024

Atletico Madrid maakte in blessuretijd gelijk om een ​​punt te redden in hun derbyduel met La Liga-koploper Real Madrid.

Brahim Diaz kreeg een stevige aanraking van Koke en gaf de bal van dichtbij door aan Jan Oblak voor het eerste doelpunt van Real Madrid.

Stefan Savic kreeg buitenspel nadat hij binnenkopte uit een hoekschop van Antoine Griezmann.

Maar Marcos Llorente redde wel een punt toen hij met nog enkele seconden te gaan de pass van Memphis Depay binnenkopte.

Brahim kwam op het laatste moment bij het team nadat Vinicius Junior geblesseerd raakte tijdens de warming-up en dacht dat hij het winnende doelpunt had gescoord voordat hij laat gelijk maakte.

Hij verdubbelde bijna de voorsprong, maar schoot net naast nadat hij met slim voetenwerk een kans creëerde.

Atletico heeft ook een kans. Real Madrid-doelman Andriy Lunin, die onlangs Kepa Kepa heeft vervangen, maakte een prima redding om de kopbal van Axel Witsel buiten te houden en stopte later het schot van Griez.

Dit is de derde ontmoeting tussen de twee teams in 2024. Real Madrid won met 5-3 in de verlengingen van de Spaanse Super Cup, en Atletico Madrid won met 4-2 in de verlengingen van de Copa del Rey.

Door het gelijkspel hebben de ploeg van Carlo Ancelotti twee punten voorsprong op Girona, dat zaterdag met 0-0 gelijk speelde tegen Real Sociedad.

Titelverdediger Barcelona staat nog eens zes punten achter, terwijl Atletico tien punten achterstand heeft op de eerste plaats.