Liverpool 4:1 Chelsea.Connor Bradley zette een gedenkwaardige prestatie neer: hij scoorde zijn eerste doelpunt voor Liverpool en gaf twee assists toen de Reds Chelsea versloegen en de eerste plaats in de Premier League behielden.Liverpool 4:1 Chelsea.

Door voetbalsporten feb 1, 2024

De ploeg van Jürgen Klopp heeft een voorsprong van vijf punten bij het ingaan van deze ronde, waarbij Arsenal en Manchester City hun wedstrijden tegen respectievelijk Nottingham Forest en Burnley hebben gewonnen, en de Anfield-club zal actie moeten ondernemen tegen de Blues Same-aanpak.

Nadat ze Bournemouth in hun laatste competitiewedstrijd met 4-0 hadden verslagen, versloegen ze Chelsea opnieuw met een zelfverzekerde en dominante prestatie.

Darwin Nunez raakte het houtwerk twee keer in de openingsfase, vier keer in totaal, voordat Diogo Jota blijk gaf van grote lef om de verdediger uit de pass van Bradley te verslaan.

De twintigjarige Noord-Ierse international heeft zich dit seizoen bij Liverpool ontpopt als een opwindend talent. Hij schoot vanaf de rechterkant het strafschopgebied in voordat hij in de verre hoek schoot, een doelpunt dat hij in de recente goede vorm heeft bewezen.

Bij rust had Liverpool met 3-0 moeten leiden, maar nadat Jota werd neergehaald, raakte Nunez met een strafschop de paal.

Mihailo Mudric miste vlak na rust een grote kans om de achterstand te halveren toen zijn schot over de lat ging, waardoor alleen Alisson te verslaan was.

Dominik Szoboszlai strafte de fout van Chelsea af met een kopbal uit de voorzet van Bradley en scoorde daarmee het derde doelpunt van Liverpool, hoewel Christopher Nkunku scoorde voor de bezoekers. Er werd troost gebracht, maar Luis Diaz voegde in de laatste seconden een vierde doelpunt toe met een schot van dichtbij.

Het was een perfect resultaat voor de Reds, die hun voorsprong aan de top van de Premier League behielden en hun vertrouwen vergrootten voordat ze Chelsea opnieuw tegenkwamen in de Carabao Cup-finale op Wembley op 25 februari.

Het was de tweede wedstrijd van Liverpool sinds Klopp’s schokkende aankondiging dat hij de club na acht jaar bij de club zou verlaten.

De eerste wedstrijd sinds het nieuws bekend werd, was het gelijkspel in de vierde ronde van de FA Cup tegen Norwich en Anfield, en uit die wedstrijd werd duidelijk dat de mannen van Klopp vastbesloten zijn om ervoor te zorgen dat zijn laatste seizoen bij de club op een onvergetelijke manier eindigde.

Liverpool scoorde vijf doelpunten op rij en versloeg Norwich met 5-2 en had in de eerste helft tegen Chelsea gemakkelijk hetzelfde kunnen doen, maar helaas raakte Nunez drie keer het houtwerk.

Maar de avond was van de briljante Bradley, die ondanks medeverdediger Trent Alexander-Arnold op de bank opnieuw optrad en terecht een staande ovatie kreeg toen hij vrijkwam voor de tweede helft.

Chelsea heeft onder Mauricio Pochettino de afgelopen maanden enige vooruitgang geboekt, vooral op Stamford Bridge, waar ze sinds 28 oktober niet in alle competities hebben verloren.

Er is echter nog genoeg ruimte voor verbetering in hun uitvorm nu ze Anfield binnenkomen nadat ze vijf van hun laatste zes uitwedstrijden verloren hadden.

Een overwinning lijkt hier onwaarschijnlijk, maar Chelsea zal benadeeld worden door enkele strafschopbeslissingen die tegen hen ingingen en voor een spannender duel hadden kunnen zorgen.

Eerst werd een beroep afgewezen toen Connor Gallagher onder druk van Virgil van Dijk ten onder ging, die vervolgens Nkunku in de tweede helft in het strafschopgebied opsluitte.

Het doelpunt van Nkunku was positief voor de bezoekers die terugkwamen van een blessure, maar uiteindelijk eindigden ze als tweede, omdat de prestatie van Liverpool hun titelrivalen deed opstaan ​​en aandacht trok.