Manchester City 3:1 Burnley.Erling Haaland werd ingehaald door collega-spits Julian Alvarez toen hij terugkeerde van een blessure toen Manchester City voorbij Burnley kwam.

Door voetbalsporten feb 1, 2024

Haaland maakte zijn eerste optreden sinds hij een voet brak in de nederlaag tegen Aston Villa op 6 december, toen hij in de 71e minuut invaller was in het Etihad Stadium.

Terwijl de belangrijkste bijdrage van de Noor echter een verkeerd gerichte trap op de turn was, die aanleiding gaf tot gelach bij teamgenoten Bernardo Silva en Mateo Kovacic op de bank, was Alvarez al ruim 24 jaar oud.

De Argentijn werd de tiende speler die op zijn verjaardag twee of meer doelpunten scoorde in een Premier League-wedstrijd, wat hem de onderscheiding Man of the Match opleverde.

Beide inspanningen kwamen tijdens de openingsperiode. In de 16e minuut leverde Matheus Nunes een prachtige voorzet af in het zesmetergebied, waar Alvarez naar huis kopte.

Slechts zes minuten later profiteerde Alvarez van een briljante vrije trap op het trainingsveld, waarbij Kevin De Bruyne een voorzet in het strafschopgebied tikte, maar in plaats daarvan een perfecte pas van twintig meter afvuurde.De bal heeft alleen het eerste schot nodig.

Rodri voegde een minuut in de tweede helft op kenmerkende wijze het derde doelpunt toe, waarbij hij de snee van Phil Foden vanaf de rand van het strafschopgebied naar binnen draaide.

Burnley-baas en voormalig Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany zal blij zijn met de manier waarop zijn ploeg tot het einde heeft gevochten.

Ze hadden in de blessuretijd in ieder geval een sprankje troost toen verdediger Ameen Al-Dakhil zijn eerste doelpunt maakte in zeven bezoeken aan het stadion sinds 2018.

Ze waren er echter uiteindelijk niet in geslaagd de winning streak van acht wedstrijden van Manchester City op de tweede plaats in alle competities en hun winning streak van de dertiende wedstrijd tegen Burnley, die op de tweede plaats stond, een halt toe te roepen.

City staat vijf punten achter koploper Liverpool en staat op gelijke hoogte met het op de derde plaats geplaatste Arsenal met nog een wedstrijd te gaan, terwijl ze op jacht zijn naar een ongekende vierde titel op rij.

Manager Pep Guardiola gelooft dat zijn ploeg een grote overwinning nodig heeft als ze hun titel willen verdedigen.

“Met Liverpool, waar we al acht jaar tegenover staan, en Arsenal, waar Mikel [Arteta] zijn selectie al heeft klaarstaan, denk ik niet dat ze te veel punten gaan laten liggen”, zei hij.

“We moeten zoveel mogelijk wedstrijden winnen en uiteindelijk zullen we zien wat er gebeurt.”

Terwijl Guardiola zijn vreugde uitte over het tweede doelpunt van Alvarez, draaide hij zich naar de bank en vond Carlos Vicens.

Vicens was een uitstekende jeugdspeler van de Balearen die zijn carrière doorbracht in de lagere competities van Spanje voordat hij zich uiteindelijk tot coaching wendde.

Opvallend is dat hij in 2017 aanvankelijk bij City aankwam op basis van werkervaring, waarna hij uiteindelijk werd benoemd tot assistent-coach van de teams Onder 12 en Onder 13 voordat hij zich opwerkte naar het niveau Onder 18.

Vicens is nu de vaste coach van Manchester City en Guardiola bewondert de moeite die hij heeft gestoken in het perfect uitvoeren van zijn oorspronkelijke ideeën in de Premier League.

Planning is uiteraard maar één aspect. Je hebt ook spelers nodig die kunnen executeren, en De Bruyne heeft een van de beste ter wereld.

De Bruyne, die zijn eerste start maakte sinds hij een hamstringblessure opliep in de Champions League-finale tegen Burnley bij de seizoensopener, bereikte een verraderlijk niveau van bedrog. Hij staarde in het strafschopgebied, hief zijn armen op om de inkomende voorzet aan te geven en veranderde vervolgens snel zijn lichaamsvorm om de bal recht in het pad van Alvarez te sturen.

Na dat doelpunt had City het heft in handen en was het nu wachten op de terugkeer van Haaland.

De spits werd opnieuw toegejuicht tijdens de warming-up en toen hij Kevin De Bruyne verving.

Er schuilt een bekende dreiging in zijn loopstijl en de aanvallende aanpak van Haaland. Maar de momenten die volgden zullen ongetwijfeld het onderwerp zijn van veel geklets nadat Jeremy Doku werd genegeerd toen hij de kist binnenstormde.

Zodra de onvermijdelijke roest is uitgewerkt, zal het niet lang meer duren voordat Haaland de juiste bal raakt en weer begint te scoren.

“De afgelopen twee maanden waren heel goed zonder hem. Maar met hem zijn we een beter team en we zijn blij dat we hem terug hebben.”

Meer dan de meeste teams heeft Burnley reden om de uitkomst van de rentabiliteits- en duurzaamheidsregels waarmee Everton en Nottingham Forest worden geconfronteerd, met belangstelling af te wachten.

Als Everton geen tien punten in mindering had gekregen, zouden ze al acht punten achter staan ​​en zou Forest net boven de degradatiezone staan.

Kompany, die als geen ander weet wat hij in dit stadion kan verwachten, zal teleurgesteld zijn dat zijn spelers niet genoeg energie hebben om de brutale voorzet van Nunez of de slimme vrije trap van De Bruyne te verwerken.

Gezien het feit dat Burnley sinds hun laatste wedstrijd tegen Manchester City 28 keer tegen kreeg en eenmaal op achterstand kwam, zou de overwinning ongelooflijk zijn voor de Clarets, die dit seizoen slechts drie wedstrijden hebben gewonnen.

Ze dreigden af ​​en toe tijdens de rust, waarbij het curlingschot van Lyle Foster kort voor rust net naast ging en het schot van Zeki Amdouni over, alleen voor Ederson die dat deed.

Maar niemand geloofde ooit echt dat ze een goede wedstrijd konden neerzetten, zelfs niet toen Aldahir zijn eerste doelpunt scoorde sinds hij twaalf maanden geleden bij Burnley kwam van het Belgische Sint-Truiden, aan het einde van de wedstrijd. Het is ook een beetje verrassend.

“We spelen tegen een van de beste teams ter wereld”, vertelde Kompany aan BBC Match of the Day.

“De sleutel in deze wedstrijden is om kansen en momentum te kunnen creëren. Ik heb het gevoel dat als onze laatste pass succesvol is, als we de bal achter in het net leggen, dat zeker zal helpen.”

“We hebben ons moment gehad. Ik kan het ontleden zoveel ik wil, maar nu moeten we naar Fulham.”