“Ik blijf hier alleen maar om weg van huis te winnen van Tottenham!”

Door voetbalsporten jan 31, 2024

Guardiola’s wens komt uit
Nadat Manchester City vorig seizoen de treble won, werd Guardiola gevraagd of hij nog onvervulde wensen had. Guardiola grapte destijds: “Ik wil buitenshuis scoren tegen Tottenham. Daarom blijf ik, ik wil Tottenham buitenshuis verslaan.”

Manchester City heeft de afgelopen seizoenen grote successen geboekt, maar we zijn er in de afgelopen vijf bezoeken aan het nieuwe stadion van Tottenham niet in geslaagd een overwinning of zelfs maar een doelpunt te behalen.

Na 550 minuten en 101 schoten was dit magische moment eindelijk daar. Voor het einde van de wedstrijd nam De Bruyne een hoekschop en draaide richting doel, waardoor de doelman de bal redde, Aké reageerde snel en stak de bal in het doel van de tegenstander.

Het is vermeldenswaard dat het in de vierde ronde van de FA Cup, die een jaar geleden werd gehouden, ook Aké was die het doel van Arsenal doorbrak en het team hielp door te gaan naar de vijfde ronde.

Tottenham faalt
De verdediging van Manchester City tegen Tottenham was in normale wedstrijden zeer effectief, waardoor Tottenham in de hele wedstrijd slechts één kans kreeg. Tottenham kon de gehele eerste helft niet tot scoren komen en het was tevens de eerste keer sinds februari 2020 dat zij in de eerste helft geen schietgegevens hadden.

“Ik blijf hier alleen maar om weg van huis te winnen van Tottenham!”

Ortega presteerde goed in de wedstrijd. Hij kreeg slechts één doelpunt tegen in 675 minuten aan optredens in de FA Cup. Het doelpunt dat hij kreeg was in de FA Cup-finale van 2023, toen Manchester United B Fee scoorde via een strafschop.

Communicatiecontrole-expert
Manchester City passeerde de bal 602 keer met succes in de wedstrijd, terwijl Tottenham de bal 466 keer passeerde. Manchester City had een balbezit van 57% en controleerde de situatie in de uitwedstrijd.

Het Manchester City-middenveldduo Kovacic en Rodrygo zijn de spelers die de bal het meest hebben aangeraakt in het team, met respectievelijk 100 en 91 aanrakingen.

Kovacic passeerde de bal 76 keer met een nauwkeurigheid van 92%, terwijl Rodrigo de bal 74 keer passeerde met een nauwkeurigheid van 93%. Rodrigo stuurde vier sleutelpassen, het team van Manchester City had veertien sleutelpassen en Tottenham had slechts één sleutelpas in de hele wedstrijd.

Bekerwinstreeks
Dit is het negende seizoen op rij dat Manchester City doorgaat naar de vijfde ronde van de FA Cup. Manchester City heeft sinds februari 2018 een winning streak in uitwedstrijden in de FA Cup behouden. Momenteel handhaaft het het historische record van de FA Cup met 12 opeenvolgende uitoverwinningen in de FA Cup.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *