Champions League voor vrouwen: geschiedenismakers en dubbelspelers tegen elkaar

Goedkope Chelsea voetbalshirts is het enige Engelse team dat probeert de enige trofee te winnen die ontbrak tijdens de illustere ambtstermijn van Emma Hayes.

Dinsdag reist het af naar Amsterdam om het daar op te nemen tegen Ajax in de eerste leg van de laatste achtste finale, terwijl seriewinnaars Lyon en Barcelona nog steeds kans maken op zilverwerk.

Benfica en het Noorse Brann hebben al geschiedenis geschreven door voor het eerst de knock-outfase te bereiken. De loting is compleet met de Zweedse kampioen Hacken en Paris St-Germain, dat Manchester United in de tweede ronde uitschakelde.

Ajax tegen Chelsea

Er zijn nog maar een paar maanden te gaan in Hayes’ 12-jarige ambtstermijn als Chelsea-manager, waarin hij een groot aantal trofeeën heeft gewonnen, en de toekomstige United-baas is vastbesloten om met een goed gevoel afscheid te nemen.

Ondanks het verlies van sterspits Sam Kerr door een voorste kruisbandblessure, strijdt Chelsea nog steeds voor een kwartet aan titels en de enige trofee die hen onder Hayes’ management is ontgaan is de Champions League.

Na de kwalificatie als beste van een groep waar ook Real Madrid, FC Paris en Hacken deel van uitmaakten, vulden de Blues hun selectie voor de knock-outfases aan met de nieuwe aanwinsten Nathalie Bjorn en Mayra Ramirez en de fitte zomertekenaar Catarina Macario.

Chelsea verloor vorig seizoen van Barcelona in de halve finale, maar om daar weer te komen moeten ze door Goedkope Ajax Voetbalshirts, die de kansen overwon om door te gaan in een groep waar ook Bayern München, Paris St-Germain en Roma deel van uitmaakten.

De Nederlandse kampioen eindigde als tweede achter PSG en bereikte voor het eerst de laatste acht, waarmee het na Saestrum in het seizoen 2006/07 pas de tweede Nederlandse ploeg werd die dit podium bereikte.

Benfica tegen Lyon

Achtvoudig winnaar Lyon vocht zich een weg door hun kwalificatiegroep, waarbij vooral de 9-0 overwinning thuis op Slavia Praag opviel.

Nadat ze vorig seizoen in de kwartfinales werden uitgeschakeld door Chelsea op strafschoppen, zullen de Franse kampioenen proberen om nog een stapje verder te komen in hun poging om de trofee die ze voor het laatst wonnen in 2021-22 terug te winnen.

Gezien het feit dat ze Benfica dat jaar tegenkwamen in de groepsfase en beide wedstrijden met 5-0 wonnen, zullen ze er zeker van zijn dat ze vooruitgang zullen boeken in deze wedstrijd.

Benfica zal echter van mening zijn dat ze sindsdien aanzienlijk zijn verbeterd na een vermakelijk 4-4 resultaat thuis tegen Barcelona in de groepsfase en kwalificatie voor viervoudig winnaars Frankfurt.

De ploeg uit Lissabon is de eerste Portugese club die door is naar de laatste acht en als de wedstrijden in de groepsfase iets hebben laten zien, dan is het wel dat Benfica de neiging heeft om dramatische wedstrijden te spelen.

Doelpunten bleven echter uit tegen de grote clubs, dus het Lyon-duo Kadidiatou Diani en Ada Hegerberg zal erop gebrand zijn om de vijf doelpunten die ze maakten in de groepswedstrijden aan te vullen.

Hacken tegen Paris St-Germain

Het is 11 jaar geleden dat Hacken voor het laatst in de kwartfinales stond – toen nog Goteborg FC – nadat ze Real Madrid en FC Paris voor waren gebleven in de groepsfase.

Champions League voor vrouwen: geschiedenismakers en dubbelspelers tegen elkaar

Aby sa dostali tak ďaleko, porazili lídra Eredivisie Vrouwen Twente a teraz sa stretnú s PSG, porazeným finalistom v rokoch 2014-15 a 2016-17.

Francúzska útočníčka Marie-Antoinette Katotová viedla PSG v skupine, keď strelila štyri góly, ale zďaleka nie je jedinou hrozbou.

Malawijský útočník Tabitha Chawinga zažíva skvelú prvú sezónu v Paríži a so 14 gólmi vo všetkých súťažiach disponuje skutočnou hrozbou pre Hacken.

Brann proti Barcelone

Brann sa zapísal do histórie už len tým, že sa kvalifikoval do skupinovej fázy, ale neskončil v nej.

V oboch zápasoch proti Lyonu urobili dojem a v domácom zápase s tímom Sonia Bompastora sa im podarilo získať dramatickú remízu 2:0, čím si zabezpečili druhé miesto v skupine.

Teraz ich však čaká Barcelona, dominantná strana európskeho ženského futbalu.

Katalánky vyhrali minulý rok svoju druhú Ligu majstrov za posledné tri sezóny, keď vo finále zdolali Wolfsburg 3:2.

Teraz sa budú usilovať o opätovné víťazstvo v poslednej sezóne trénera Jonatana Giraldeza.

Tridsaťdvaročný tréner oznámil, že na konci sezóny odíde po fenomenálne úspešnom období, v ktorom od svojho vymenovania v roku 2021 prehral len jeden ligový zápas.

Držiteľka Zlatej lopty Aitana Bonmatiová vedie hviezdny tím, v ktorom pôsobia Angličanky Lucy Bronzeová a Keira Walshová. Brann strhnúť víťazstvo by bolo veľkým rozrušením.

Chelsea, vorig seizoen nog onder leiding van coach Emma Hayes, gaat voor Champions League glorie. Lyon, Barcelona en Goedkope PSG Voetbalshirts, Dit zijn allemaal grote uitdagingen. In deze ernstige situatie proberen Benfica, Haken en Brann nog steeds om ervaren tegenstanders te verslaan.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *