Draisaitl slutter seg til Edmonton Oilers, blir NHLs best betalte spiller

Den kanadiske stjernen Leon Draisaitl har nådd en åtteårskontrakt på 112 millioner dollar med Edmonton Oilers, som vil holde ham hos Oilers til sesongen 2032-33. Ifølge Sportsnet-reporter Elliot Friedman gjør kontrakten Draisaitl til den best betalte spilleren i NHL, med en gjennomsnittlig årslønn på 14 millioner dollar. Samtidig kommer kontrakten også med en fullstendig no-trade-klausul, som gir ham full kontroll i kontraktsperioden.

Dreisaitls kontrakt er den nest største totalkontrakten i NHL-historien, nest etter Alex Ovechkins langsiktige kontrakt på 124 millioner dollar med Washington Capitals drakt. Signeringen av denne kontrakten markerer et viktig skritt for Oilers i å beholde kjernen i laget. Oilers daglige leder Stan Bowman sa i en uttalelse: “Dette er et viktig øyeblikk i historien til Edmonton Oilers. Draisaitls forpliktelse til laget, byen og fansen er uerstattelig.”

Dreisaitls kontraktsforlengelse har alltid vært forventet, men å bli den best betalte spilleren i NHL overgikk manges forventninger. Siden Bowman tiltrådte i juli har forhandlingene om kontraktsforlengelse gått knirkefritt, noe som også viser betydningen Oilers tillegger den tyske stjernespilleren. Draisaitl ble valgt med det tredje sammenlagtvalget i 2014. Selv om prestasjonen hans var middelmådig i det tidlige stadiet, begynte han å dukke opp siden sesongen 2018-19. Forrige sesong bidro han med 67 poeng på 82 kamper. Selv om det var en nedgang fra forrige sesong, var prestasjonen hans i sluttspillet fortsatt enestående.

Selv om Draisaitls historiske kontrakt satte ny rekord når det gjelder lønn, setter den også Oilers i en alvorlig lønnsgrenseutfordring de neste sesongene. Lønnstaket forventes å stige til 92 millioner dollar i sesongen 2025-26, og Oilers har for øyeblikket 77,4 millioner dollar i lønnstaket, noe som gir plass til å fornye andre spillere og fylle hull på spillerlisten billige nhl drakter. Til tross for dette er målet til Oilers fortsatt klart: å kjempe om et mesterskap i Draisaitl og Connor McDavids tid.

I den nye sesongen vil Draisaitl fortsette å spille en kjernerolle i Oilers, og sammen med McDavid skal han lede laget for å konkurrere om den lenge tapte Stanley Cup. På den offensive siden har Oilers styrket styrken ytterligere gjennom signeringer, men problemene på den defensive siden må fortsatt løses. Fremtiden til Draisaitl and the Oilers er utvilsomt full av utfordringer og håp.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *