De opening van het jaar elk jaar, de jaarlijkse mislukking!Moet het commerciële lichaam van Jigang Central Forest Park "rot" zijn?

Lear Reporter Shi Shengqi Jinan -rapport

In 2021 is het ondergrondse commerciële project van Jigang Central Forest Park officieel begonnen met de bouw.Deze investering is bijna 100 miljard yuan.Nu het bouwteam zich uit de scène terugtrok, konden veel burgers niet anders dan twijfelen: wat was er mis met het project?Is een ander commercieel complex geconfronteerd met het probleem van “slechte staart”?

Intrekking van het bouwteam

Burgers maken zich zorgen over het project “Bad Tail”

“Vorig jaar was het kijken naar het ondergrondse commerciële plein nog in aanbouw, en nu is het weg.”

Met de warmte van het weer zijn de groene planten in het Central Forest Park, het district Jigang, het district Licheng, Jinan City uit de tedere bladeren getrokken.Veel inwoners in de buurt kwamen naar het bospark om te genieten en te sporten.In vergelijking met de lentebloemen in het park ziet het ondergrondse commerciële plein naast de 3.200 hoogoven van de belangrijkste fabriek van Ji Gang er echter erg verlaten uit.

Als oude medewerker van Jigang heeft Liu Ning (pseudoniem) diepe emoties voor de plaats waar ze heeft gewerkt.Hoewel het oude fabrieksgebied is verplaatst, besteedt ze nog steeds aandacht aan de ontwikkeling van dit gebied.Onlangs, toen ze naar het Central Forest Park kwam, ontdekte ze dat de oorspronkelijke drukke ondergrondse winkelcentrum bouwplaats leeg is en het bouwteam lijkt allemaal te hebben geëvacueerd.

Op 15 april kwam de verslaggever naar Shen Sheng Plaza aan de westkant van Fengming North Road.De meeste trappen naar de begane grond worden gestopt door ijzeren hekken en draad, en een paar open trappen zijn vol onkruid.

Uit het uiterlijk is het hoofdgebouw van het ondergrondse commerciële complex in principe voltooid.Elke glazen deur van het ondergrondse winkelcentrum is vergrendeld en de plaats waar de deuren en ramen niet worden geïnstalleerd, is ook gesloten door de architecturale behuizing.De verslaggever zag in het binnenland van het commerciële lichaam door de opening tussen een behuizing en er was geen bouwpersoneel ter plaatse geëxploiteerd.Sommige gronden en muren zijn nog steeds ruw en veel bouwmaterialen zoals tegels, brandbeveiligingsapparatuur en pijpleidingen worden opgestapeld in de locatie.

“Ik zei dat er hier een relatief hoog winkelcentrum zou zijn, iedereen kijkt er naar uit,” zei Liu Ning met emotie. ‘Bad Tail’ Project? ‘

Investeer bijna 100 miljard yuan

Positionering “hoog bovenwerk”

In de afgelopen jaren, met de snelle ontwikkeling van het oostelijke gebied van Jinan City, is het bezettingsgraad van regionale inwoners blijven stijgen en zijn gerelateerde ondersteunende faciliteitenprojecten ook achtereenvolgens geland.

In 2017 werd het sloopwerk van het Yuanjia Steel Factory District ten noorden van Industrial North Road gelanceerd.

Eind juni 2021 werd de eerste fase van het Jigang Central Forest Park, dat werd gebouwd door Jinan City Investment Group Co., Ltd. (hierna aangeduid als “Jinan City Investment Group”), gratis geopend voor burgers.Het gebied beslaat een oppervlakte van 680 hectare en het groene landtarief is zo hoog als 86%.

Naast de “Forest Oxygen Bar”, kijken inwoners in de buurt uit naar het ondergrondse commerciële complex met een plan om 994 miljoen yuan in het park te investeren en een totale bouwoppervlak te bouwen van ongeveer 98.000 vierkante meter.Het commerciële complex is omgeven door een halve cirkel rond de 3200 hoogovenrand van de 3.200 hoogovens.

项目建成后,商场将引进盒马鲜生、麦德龙会员店等国内知名零售企业及国际高端品牌,主要业态将包含精品超市、特色餐饮、亲子娱乐、体育健身、新零售,打造集休闲、娱乐、购物、 Toerisme is een meeslepende ecologische ervaringsruimte.Tegelijkertijd wordt ook verwacht dat het project meer dan 3.000 personeelsleden zal besturen.

Volgens de informatie gepubliceerd door het Jinan Public Resources Center, voltooide het “Ji Gang Forest Park Underground Business Project” in januari 2021 het bieden van algemene contracting voor het project.

In maart van hetzelfde jaar werd het “Underground Commercial Land in Jigang Forest Park”, als het eerste vermeldingsland voor de re -planning van Jigang, voor het eerst afgenomen na het planning van Jinan City. Investment Service Center Co., Ltd. voor 54,95 miljoen yuan.

Alles is voorbereid. Volgens de 260 -dagkalender tijdens de kennisgeving van het bod, lijkt Jigang, een oud industrieel fabrieksgebied met Jinan voor een halve eeuw, binnenkort transformatie in te luiden.

Het onderwerp is al bijna twee jaar voltooid

Geruchten geopend elk jaar

Omdat het “Ji Gang Forest Park Underground Business Project” eind 2020 werd gelanceerd, is het al drie jaar verstreken, maar de burgers hebben niet gewacht op de dag waarop het winkelcentrum wordt geopend.

Volgens het eerste plan van het project moet dit commerciële complex in december 2022 worden voltooid.Uit de huidige vooruitgang is deze verwachting echter duidelijk een niet in staat om de “ideale staat” te voltooien.

In feite waren er in december 2021 meldingen dat het hoofdlichaam van de ondergrondse commerciële ruimte van Jigang Central Forest Park “voor het eerst het prototype heeft gezien”, en de eerste verdieping komt de pijpleiding binnen en de installatiefase bij ondersteunende apparatuur.

Zes maanden later werd het hoofdlichaam van de ondergrondse commerciële ruimte van Jigang Central Forest Park voltooid.Het hele ondergrondse commerciële project is “C” -vorm en de gehele ruimte van de ondergrondse laag is onderling verbonden.Er zijn rijen vloer -aan -ceiling glazen ramen aan de zuidkant, en een gigantische stalen framestructuur is gebouwd op het cirkelvormige vierkant aan de noordkant.Afgaande op de op -site foto’s, is het algehele uiterlijk van het gebouw op dit moment niet veel anders dan de status quo.

De buitenjurk is in feite voltooid. Volgens de bouwefficiëntie op dit moment lijkt de opening van de deur om de hoek te zijn.Er waren gerelateerd nieuws in 2022 en 2023 en zei dat de bedrijfsindustrie naar verwachting aan het einde van het jaar in werking zou worden gesteld.

Het project leek echter op de pauzeknop te worden ingedrukt en ging een stagnatietoestand binnen totdat het bouwteam volledig was ingetrokken.

Een oud onderstation

Beïnvloedt de bouw van commerciële districten?

Er is geen substantiële vooruitgang na twee jaar van voltooiing. Waar is het project vastgehouden?

Op 15 april raadpleegde de verslaggever het relevante personeel van Jinan City Investment Group op grond van het feit dat hij een winkel wilde huren.De andere partij verklaarde dat sinds vorig jaar het ondergrondse commerciële complex van Jigang Central Forest Park is opgeschort. werd eerst ingetrokken. “

Het personeelslid zei dat het nieuwe onderstation momenteel in aanbouw is.Het commerciële complex zal op dat moment ook het werk hervatten en het zal naar verwachting in 2025 investeringen en bedrijven aantrekken.Op 16 april nam de verslaggever opnieuw contact op met het ministerie van Engineering van Jinan City Investment Group.

De bouwfeest gaf ook geen duidelijk antwoord op de reden om het werk te stoppen.

Volgens de online openbare informatie heeft het huidige project in het district Jigang een project genaamd “Boboshan 110 kV geldigheid Power Power Power Power Construction Project”.Het project voltooide het bieding in juli 2023. In de kennisgeving van het winnen van het bod was de biedeenheid van het Substation Construction Project ook Jinan City Investment Group.Relevante bronnen van het project zeiden dat het project momenteel wordt gepromoot.

Als het project het “nieuwe transformed power station bouwproject” is, genoemd door het relevante personeel van Jinan City Investment Group, eerder, nadat het project is voltooid, of het ondergrondse commerciële complex van Jigang Central Forest Park soepel zal worden hervat, Qilu Evening News · Qilu Yiyi -verslaggever blijft op de hoogte.

Related Post