Jiangxi Wanan: Laat de kinderen de wetenschappelijke droom van de kinderen vliegen

Een paar dagen geleden begon de thema ouder -kind sportbijeenkomst van “Building Dream Aerospace Technology” van start in de kleuterschool van Wan’an County Industrial Park, de provincie Jiangxi.Begeleid door ouders, worden de kinderen omgezet in “kleine astronauten” om te verkennen en games in het onbeperkte universum om scènes te simuleren zoals landen op de maan, universumavontuur, ruimtewandeling en keren terug naar de aarde om de eindeloze vreugde te ervaren die door de ruimtevaart wordt gebracht door de ruimtevaart .
De belangrijkste Xiao Ping introduceerde dat het park de wijsheidsopleiding als uitgangspunt volgt en het “Play+Curriculum” -systeem blijft verrijken om gepersonaliseerde ondersteuning en hulp te bieden voor de wetenschappelijke opleiding van het park.Momenteel zijn er “Play+Wisdom” wetenschapswetenschappen, sportruimte, leesruimte en “Play+Art” creatieve ruimte, zodat kinderen de wetenschappelijke onderwijservaring kunnen krijgen in “spelen”.
In de afgelopen jaren heeft Wan’an County de investeringen in wetenschappelijk en technologisch onderwijs continu verhoogd, versterkt de training van leraren, gebaseerd op klaslokalen en na -schoolservices, bevorderde wetenschappelijk onderwijs in alle aspecten van het hele semester en heeft meerdere maatregelen genomen om een ​​goed te doen Job van “plus de wet” in het wetenschappelijk onderwijs, bevordert de werking van “dubbele reductie” in detail actief.
Landelijke scholen kunnen ook een goede wetenschappelijke opleiding volgen
“Na het luisteren naar de les van de heer Xiao Juan’s” The Composition of Aerospace Clothing “, wekte het mijn interesse in in de ruimtevaartkennis en ontstak mijn verlangen naar de grote ruimtevaartindustrie. De ideale strijd.”Kilitou Elementary School 5 (6) zei Chen Yaxuan.
Kilitou Elementary School is een eeuwige landelijke school.In de afgelopen jaren heeft de school tekortkomingen overwonnen met relatief eenvoudige omstandigheden in landelijke scholen. Uitstekende leraren op het gebied van wetenschappelijk onderwijs ten goede komen aan wetenschappelijk onderwijs voor elke student.
In juli 2023 werd de school opgenomen in de lijst van de Project School “One School” One School “One School” Provincial Department of Education van Jiangxi in de Project School van Jiangxi en werd ze in februari 2024 geïdentificeerd door het provinciale ministerie van Onderwijs als de eerste partij Jiangxi Provincial Elementary en experimentele school op de middelbare schoolonderwijs.
De school streeft ernaar om vele partijen te ondersteunen, de “Science Science Cable” uit te voeren om de campusactiviteiten binnen te gaan, de “Science Class Classroom” ging de campusactiviteiten binnen, bouwde een prachtige en geavanceerde wetenschappelijke onderzoeksruimte, kocht een aantal wetenschappelijke experimentele apparatuur, De technologische promenade opgebouwd, gebaseerd op de kenmerken van de leeftijd van de student, opende 3 niveaus van wetenschappelijke experimentele klassen, op maat gemaakte twee speciale cursussen voor 2 thema’s en 8 lessen per semester, en opgerichte ondersteuning na -schoolservicecursussen.
“Een verscheidenheid aan wetenschappelijke en technologische werken, geavanceerde en hoog -end wetenschap en technologie, en interessante wetenschap en technologie maken me een landelijke pop. De ontwikkeling van schoolwetenschappelijke en technologische activiteiten verrijkt niet alleen ons ruimtelijke leven, maar stimuleert ook onze interesse in Wetenschappelijke kennis. Vijf (4) Student Xiao Tingtian zei gelukkig.
Stedelijke scholen worden leiders van wetenschappelijk onderwijs
In februari van dit jaar werd Wan’an County Experimental Primary School aangewezen als de eerste partij Jiangxi Provincie Elementaire en Middle School Science Education Experimental School.In de maker van de school van de school was leraar Guo Xuanxin aan -dollar na -schoolservices voor studenten van de Robot Society.Studenten houden een robot vast om op volgorde te debuggen.
De school heeft computers, robots, drones en modellen opgezet. de klas.Een jaar van de Campus Science and Technology Labour Day zal elk jaar worden gehouden. en concurrerende platforms.
De school vereist dat alle leerkrachten voor leraren van wetenschap en technologiemaker online cursussen hoogwaardige combinatie kunnen combineren om lessen te schrijven voor computers die training en praktische trainingsdoelen programmeren; een groep leraren organiseren die geïnteresseerd zijn in technologiemaker voor speciale training.
Wetenschappelijk onderwijs is geleidelijk een speciaal merk van Wan’an County Experimental Primary School geworden en heeft een vruchtbaar fruit uitgesproken: in verschillende wetenschappelijke onderwijswedstrijden hebben leraren 2 nationale prijzen gewonnen, 3 provinciale prijzen en 4 gemeentelijke prijzen gewonnen. 10 niveau prijzen en 14 gemeentelijke prijzen.
Verzamel de kracht van alle partijen en doe goed werk van wetenschappelijk onderwijs “plus wet”
Hoe vecht je voor multi -party -ondersteuning en het verlichten van de wetenschappelijke dromen van studenten?
Wan’an County heeft voortdurend de investeringen verhoogd om een ​​wetenschappelijke onderzoeksruimte en een wetenschaps- en technologiepromenade voor de school te bouwen; uitnodigen experts om het belangrijkste curriculum van de school aan te passen om te promoten na -schoolservices; , demonstreer de groei van teams; organisaties om het team te leiden; leraren verkennen de wetenschapspopularisatie -onderwijs van disciplines en ontwikkel schoolgebaseerde cursussen; Activiteiten en werken samen om mensen te onderwijzen.
Wan’an County pleit voor basisscholen en middelbare scholen om de “acht één” activiteit van wetenschappelijk onderwijs uit te voeren, namelijk: lees een boek met populaire wetenschapsboeken, publiceer de eerste fase van het Science Science Blackboard, leg een verklaring af van een nationale partij, Bekijk een populaire wetenschapsfilm en televisie, bezoek een tentoonstelling Wetenschap en technologie, neem deel aan een wetenschaps- en technologiewedstrijd, voltooi een kleine technologieproductie en schrijf een kort artikel.Door middel van bezoeken en onderzoekservaringen, deelname aan de concurrentie hebben studenten het teambewustzijn van studenten, innovatief denken en praktisch vermogen gecultiveerd.
“Wan’an County is dicht bij het wetenschappelijk onderwijs ‘milieu’, het curriculum wordt ‘gestandaardiseerd’ geopend en de drie belangrijkste punten van de talenten training ‘zaailing’, die effectief de kwaliteit van wetenschappelijk onderwijs in de provincie garanderen.” Guo Jianmin is vol vertrouwen hierin.
Volgens de statistieken hebben in de afgelopen jaren de scholen van Wan’an County 5 nationale prijzen gewonnen en meer dan 60 prijzen op provinciaal niveau in verschillende wetenschappelijke en technologische competities en essayactiviteiten.
China Education News Reporter Xu Guangming Correspondent Zeng Xianying Wang Fengqi Sun Ying, 15 mei
Rapport/feedback

Related Post