Japonska premagala ZDA z 2:0 na ogrevalni tekmi moškega olimpijskega nogometa

Združene države Amerike se na prvi olimpijski turnir v moškem nogometu po letu 2008 odpravljajo po predstavi, ki bi jo najraje pozabile.

Shota Fujio je v šesti minuti spremenil kazenski udarec, Mao Hosoya je v 69. minuti dodal gol, Poceni Japonska Nogometni dresi pa je v torek zvečer na zadnji ogrevalni tekmi Američanov na tekmi do 23 let zmagala z 2:0.

„Odkar smo pred osmimi meseci začeli ta proces, je bila to, rekel bi, daleč najslabša predstava, ki smo jo imeli,“ je dejal ameriški trener Marko Mitrović. „Trdno sem prepričan, da je ta skupina lahko veliko boljša, kot je pokazala danes.“

Japonska je dobila kazenski udarec, ko je Koki Saito na robu kazenskega prostora odbil žogo z desne roke branilca Bryana Reynoldsa. Fujio je kazenski udarec poslal na desno stran Patricka Schulteja, ko je vratar skočil na levo.

Drugi gol je Japonska dosegla po prestreženi akciji Johna Tolkina. Shunsuke Mito je dribljal proti vratom, njegova podaja se je odbila od branilca Jonathana Tomkinsona in Schulteja, Hosoya pa je s štirih metrov zadel odbito žogo.

„Očitno to ni bila tekma, s katero smo želeli končati to pot do olimpijskih iger,“ je dejal srednji igralec Paxten Aaronson, mlajši brat srednjega igralca reprezentance Brendena Aaronsona. „Fantje vedo, da nas ena tekma ne določa.“

Japonska premagala ZDA z 2:0 na ogrevalni tekmi moškega olimpijskega nogometa

Spletni Nogometni dresi

Japonski polprotinapadalec Rihito Yamamoto je bil v 24. minuti odnesen z nosili, potem ko je s strelom prejel močan udarec v obraz.

Schulte je začel v vratih, Reynolds je bil na desnem boku, Walker Zimmerman in Tomkinson v osrednji obrambi, Caleb Wiley pa na levem boku. Tanner Tessmann, Aaronson, Duncan McGuire, Johan Gomez in Griffin Yow so bili v polju, Taylor Booth pa je vodil napad.

Srednji igralec Gianluca Busio ni igral, saj si je poškodoval gleženj, ko je 2. junija igral za Venezio v play-offu proti Cremonesu, ko si je ta priborila napredovanje v serie A.

ZDA se bodo 24. julija pomerile z gostiteljico Francijo, nato pa se bodo pomerile z Novo Zelandijo in Gvinejo. Japonska igra s Paragvajem, Malijem in Izraelom.

Moški olimpijski nogomet je omejen na igralce, mlajše od 23 let, na 18-članskem seznamu vsake ekipe pa so lahko trije igralci, starejši od te starostne omejitve. 31-letni Zimmerman je bil kapetan ZDA otroški nogometni dresi in edini starejši ameriški igralec, ki je nastopil.

Seznami dveh vratarjev in 16 zunanjih igralcev morajo biti predloženi do 3. julija, vsaka ekipa pa bo določila do štiri rezervne igralce, vključno z enim vratarjem.

„ZDA še nikoli niso prinesle domov medalje in mislim, da lahko ta ekipa to stori,“ je dejal Tessmann.

Igralci so del priprav na tekmo preživeli v zahtevni izkušnji.

„Če sem iskren, smo se veliko ukvarjali s sobami pobega,“ je dejal Aaronson. “Walker je bil pri tem nekako vodja ekipe. Izpeljali smo jih vse – vseh šest. Ja, bilo je noro: šest v dveh dneh, tako da so naši možgani delali.”

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *