Harvard -wetenschappers keren op 30 -jarige leeftijd terug naar China om een ​​100 miljard markt te bouwen, volledige vaste batterij -industrie -keten

Auteur 丨 Ma Zhifang, Liu Hengtao

Bewerken 丨 guan 关

Figuur Bron 丨 geïnterviewde verstrekt

Bedrijfsnaam:Puyang Zhongke Gu Energy New Energy Technology Co., Ltd.

Financieringsronde:Engel wiel

Productdienst:All -Solid -state batterij uitgebreide oplossingsleverancier voor de ontwikkeling en productie van alle -Solid -state batterijgerelateerde producten

Oprichter:Wu Fan

geboortejaar:in 1989

Onderwijs achtergrond:Bachelor of Materials Studies aan de Zhejiang University, Ph.D. in Materials Studies in North Carolina State University, Postdoctoral University of Princeton University, Harvard University Research Scientist

Ik nodigen oprechte ondernemers onder de leeftijd van 35 uit om de enquête en vragenlijst in te vullen. Durfkapitaalconferentie en de voordelen van case -boeken.(Veeg de code om de vragenlijst in te vullen)

“Nieuwe energie en nieuwe materialen zijn zeer waardevol en kunnen het menselijk leven enorm veranderen. Ik ben hier erg in geïnteresseerd en heb op dit gebied onderzoek gedaan.”

Wu Fan is geboren in 1989 en is ’s werelds topwetenschapper en industriële promotor op het hoogste niveau van de wereld op het gebied van alle solide batterij.

Na zijn afstuderen aan de Zhejiang University in 2011, gepromoveerd in materiaalstudies aan de North Carolina University in de Verenigde Staten in minder dan drie jaar.Daarna voerde hij post -doctoraal onderzoek aan de Princeton University in de Verenigde Staten uit en ging vervolgens naar Harvard University als onderzoekswetenschapper.Het onderzoeksveld van Wu Fan van lithiumbatterijen naar volledige vaste batterijen is gebaseerd op de richting van nieuwe energiematerialen.

Na zijn terugkeer naar China in 2019, was WU Fan bezig met het onderzoek en de ontwikkeling van belangrijke technologieën van alle vaste -statenbatterijen, meer dan 40 senior R & D -talenten getraind, zoals postdoctoraal, doctoraat en masterdiploma en heeft gezamenlijk de vestiging geïncubeerd van Zhongke Solid Energy Nieuwe energie met de gemeentelijke overheid van Puyang en het Institute of Physics van de Chinese Academie van Wetenschappen en het Institute of Physics van de Chinese Academie van Wetenschappen Technology Co., Ltd. leidt het team ertoe om de industrialisatiepiek van solide te beklimmen – Staat batterijen en belangrijke vaste elektrolytmaterialen.

De aandacht van de hele vaste batterij -industrie richt zich op de 35 -jarige jongeman.

Tack to the Core Materials of the Tackling, haal de prijs naar beneden

WU Fan’s industrialisatie van vaste batterijen werd voor het eerst genoemd vanaf 2018.

Eind 2018 had WU Fan bijna 9 jaar in de top academische instelling in het buitenland bestudeerd en woon Land. Het Instituut is verantwoordelijk voor het bevorderen van de industrialisatie van alle batterijen met solid -staten en belangrijke vaste elektrolytmaterialen.In early 2019, Wu Fan went to Puyang, Jiangsu to serve as the director of the scientist studio of the Yangtze River Delta Physics Research Center and chief scientist at the Chief Scientist of Tianmu Lake Advanced Energy Storage Technology Research Institute to conduct research and development of Belangrijkste technologieën van vaste batterij.

Volledige solid -state batterijtechnologie is ’s werelds erkende volgende -generatie batterijtechnologie. Vergeleken met vloeibare lithium -ionbatterijen heeft het betrouwbaardere, veiliger en meer overweldigende voordelen in energiedichtheid en wordt een must op het gebied van Nieuwe energie.Omdat de vraag van de stroomafwaartse industrie naar batterij -energiedichtheid en veiligheid wordt gestimuleerd, gaan volledige vaste batterijen, als een nieuwe productieve productiviteit, de ontwikkeling van de ontwikkeling in.

Elektrolytische materialen zijn de kern van batterijprestaties.

Wu Fan zei dat de marktprijs van sulfide vaste batterijmaterialen erg hoog is en massapreparaat een geweldige test is voor technologie, technologie, apparatuur en industriële lijnen.Het bereiken van de productie van lagere cost massaproductie van vaste staten elektrolyten is een hard bot dat moet worden afgenomen vóór de volledige schaalbatterij -industrie.

Eind 2022 richtte het Institute of Physics van de Chinese Academie van Wetenschappen en de gemeentelijke overheid van Puyang de Chinese wetenschaps- en technologie -regering op, en WU Fan diende als voorzitter van China Science and Technology.De positionering van Zhongke Solid Energy is een leverancier van uitgebreide oplossingen voor vaste batterijen, die zich richt op industrialisatieversterking rond de kern belangrijke materialen en gerelateerde apparaattechnologie van alle -Solid -state batterijen om de kosten van de volledige vaste batterij te bouwen.

Jonge Wu -fan heeft twee rollen.

Een rol is het cultiveren van academische talenten als doctoraatstoezichthouder en het wetenschappelijk onderzoeksteam te leiden om technische problemen te overwinnen.

De missie van de harde botten viel op de schouder van Wu -fan.

Teelt van wetenschappers tot ondernemers

Van wetenschappers tot ondernemers, het is een enorme transformatie. Na een paar jaar voelt Wu Fan diep.

In het verleden, wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten, zolang ze het team namen om te verbeteren en door te breken in het onderverdeeld gebied; en in China wetenschap en technologie, was het erg belangrijk om industrialisatie en het integratievermogen van middelen te doen.

De zo -aangeboren bron, de meest kern, de ene is om geld te vinden, en de andere is om iemand te vinden.

In de academische wereld is de concurrentie voor wat projectondersteuning ook erg fel.Na het betreden van de onderneming ontdekte Wu Fan echter dat om te vechten voor het financieren van middelen, het publiek compleet anders was en de verwachtingen van de aandeelhouders en academici van het bedrijf niet hetzelfde waren.

Van 2022 tot 2023 heeft de binnenlandse kapitaalmarkt grote golven ervaren.In de tweede helft van 2023 begonnen de Chinese wetenschap en technologie te financieren.

Naast het vinden van geld, moeten het vinden van mensen ook grote energie uitgeven.”Hoe je dingen kunt vinden, dingen kunnen herkennen, herkennen wat we doen en bereid zijn om 120% of zelfs 200% van de mensen te betalen, en ze te laten investeren in de carrière van Zhongke Guneng, het is een zeer belangrijk en uitdagend ding.”

Als doctoraatstoezichthouder, naast het cultiveren van afgestudeerde studenten, doctoraatsstudenten en post -docorale studenten van de Chinese Academie voor Wetenschappen, Nationale Universiteit van Wetenschap en Technologie, en de University of Science and Technology, namen WU Fan ook deel aan wetenschappelijke onderzoekstalenten van universiteiten zoals Nanjing Normal University en Hohai University.De wetenschap en technologie van China zullen ook vestigingen opzetten in steden met rijke middelen aan hogescholen en universiteiten om hoog -end O & O -talenten aan te trekken en te cultiveren.

Na deze middelen te hebben verzameld, hoe te beheren, de voordelen te vergroten, uiteindelijk een gezamenlijke kracht te vormen en het product te maken dat het bedrijf wil is een nieuw onderwerp.

Wanneer u academici doet, is het team van WU Fan vooral voor studenten.

“In het bedrijf moeten we worden geconfronteerd met het operationele team, het managementteam, evenals onze klanten, aandeelhouders en het team van ingenieurs. De samenstelling van het personeel is erg ingewikkeld en de ervaring is overvloediger.” Het betreden van een gloednieuw veld, en veel dingen worden helemaal opnieuw geleerd.

“Er zijn te veel moeilijkheden en wendingen hierin. Tijdens de periode van een onderneming ben ik het gevoel dat mijn persoonlijke bekwaamheid, tolerantie, tolerantie en taaiheid sterk zijn verbeterd.”

Richt op de industriële keten om een ​​markt voor 100 miljard schalen te bouwen

Na de ontberingen van de vroege ondernemersperiode te hebben ervaren, begon Wu Fan ervaring te hebben met de integratie van middelen.

In maart 2024 richtten de wetenschap en technologie van China de strategische ontwikkelingscommissie op om academicus Chen Liquan en academicus Sun Xueliang in te huren als voorzitter.

Als een bedrijf met een achtergrond van de staat kunnen de wetenschap en technologie van China nationale missie ondernemen, en natuurlijk wereldklasse -experts zijn verplicht om begeleiding te geven.De oprichting van de Strategic Development Commission betekent dat China Wetenschap en -technologie met sterke wetenschappelijke onderzoeksgenen meer ondersteuning heeft van externe denktankbronnen.

“De ontwikkeling van de All -Solid -State -batterij -industrie moet samenwerken om samen te werken, en middelen en talenten zijn voordeliger.”

De vloeibare batterij -industrie heeft een zeer hoge volwassenheid in China en toonaangevende bedrijven hebben de velden van grondstoffen voor producten opgelopen.Kort nadat de volledige vaste batterij -industrie begon, hoewel er ook enkele lithiumbatterij -gerelateerde supply -ketens waren die konden worden gebruikt, technische aanpassingen en benodigde optimalisaties.Zhongke Gu kan deze weg eerst passeren.

In september 2023 ondertekende de Sino -wetenschap en technologie solide slatide volledige solid -state elektrolytproductiebasisproject een contract in Puyang.De eerste fase van het project is het bereiken van een grootschalige productie van alle -solid sulfide -elektrolytmaterialen, evenals de kleine test van sulfide vaste elektrolyten, grondstoffen en alle batterijcellen met solid -staten.De tweede fase van het doel was om het All -Solid -State Battery Industrial Park vóór 2030 te verzamelen, en de stroomopwaartse en stroomafwaartse ketenondernemingen werden verzameld om een ​​markt voor 100 miljard schalen te bouwen.

Op 7 maart 2024 zou Zhongke Gu bijna 100 miljoen Yuan Angel-financiering kunnen voltooien.

Momenteel zijn de bouw van de productielijn van Zhongke Guneng, de decoratie van de fabriek, het administratieve kantoorgebouw, cafetaria, slaapzalen en de oprichting en decoratie van de Central Academy of Sciences, evenals de oprichting van de Academie, zijn vooruit zoals gepland zoals gepland.Verwacht wordt dat de productieapparatuur en -capaciteit in de tweede helft van 2024 tot begin 2025 zullen worden voltooid.

Op basis van Puyang, word de kernleverancier

Puyang is een stads -niveau onder de jurisdictie van Changzhou.De industrialisatie van het Institute of Physics van de Chinese Academie van Wetenschappen in het Institute of Physics van de Chinese Academie van Wetenschappen is hier niet alleen het natuurlijke landschap en het humanistische erfgoed, maar ook een solide industriële ketenstichting.

In 2022 waren de energiebatterijzendingen van Puyang City goed voor 15%van het land, met het nummer één land in het land.Ningde Times kiest Time tot 2016 en vestigde de strategische aandacht aan Puyang City.De gemeentelijke overheid van Puyang neemt een reeks beleidsmaatregelen aan om de horizontale en verticale uitbreiding van de industrie te bevorderen om een ​​nieuwe cluster van de energie -industrie te vormen.

“De nieuwe energie -industrie van Changzhou kan de positie van het nationale marktaandeel van de nationale markt bereiken. Het is zeer verbazingwekkend. Nu is de volledigheid van de Changzhou Power Battery Industry -keten meer dan 97%, en de meeste productielinks en elementen kunnen zijn Gepatcht. “Wu Fan Wu Fan legt uit.

Aan het begin van het begin gaf Liyang City het wetenschappelijke onderzoeksteam van Wu Fan en Zhongke Guleng goede hulp in termen van apparatuur, onderzoek en ontwikkeling, belastingen, fondsen en talenten.In de volgende stap zal Zhongke Gouneng blijven samenwerken met de gemeentelijke overheid van Puyang om de voordelen van de locatie te vergroten en goed werk te doen voor het incuberen van grotere vaste batterijen en belangrijke vaste elektrolytmaterialen.

In de afgelopen jaren van ondernemerschap is het proces van het vinden van mensen, het vinden van geld, land en het vinden van dingen een slijpen en groei voor deze jonge wetenschapper en ondernemer.De heroïsche gevoelens van Wu Fan zijn echter niet afgenomen.

“Zhongke’s vaste stof kan de industrialisatie van sulfide vaste elektrolytmaterialen zijn, en de doelproductiecapaciteit en de output zijn zeer duidelijk. We zijn vastbesloten om de kern toonaangevende leverancier te worden van de belangrijkste vaste elektrolytmaterialen van alle vaste statenbatterijen in China en zelfs de wereld.”

Wu Fan is vol vertrouwen in de toekomst.

Dit artikel is een oorspronkelijke oprichting van de staat van ondernemerschap en het is niet toegestaan ​​om zonder toestemming te herdrukken, anders zal ondernemerschap het recht behouden om de wettelijke verantwoordelijkheid te onderzoeken.Neem contact op met [email protected] als u herdrukt of vragen moet hebben.

Related Post