Wat is wetenschap?Kijk naar de wetenschap, wat zegt de Heer

De wetenschappelijke specialiteit van dit artikel verwijst naar natuurwetenschappen (vertegenwoordigd door verschillende basisdisciplines zoals fysica), die bestaat uit het hieronder beschreven wetenschappelijke denken en methoden, en de specifieke conclusietheorie verkregen uit dit systeem.

Het doel van de wetenschap:

Om te weten hoe deze objectieve wereld eruit ziet en hoe is de wet?Hoe je dat doet?

Allereerst geven we toe dat mensen niet zijn geboren en almachtig.

Ten tweede geven we toe dat mensen geen blik hebben op een oogopslag.

Daarom kunnen het wetenschappelijk denken en de methode kort worden beschreven als:

De ontwikkeling van de wetenschap is gebaseerd op twee grote prestaties: Griekse filosofen in uitvinding (in de geometrie van Europa)Formele logicaHet systeem ookSysteemexperimentHet is mogelijk om een ​​oorzakelijk verband te vinden.

Uitbreiding van het denken:

Eén: ik denk persoonlijk dat de bovengenoemde stellingen niet moeilijk te begrijpen zijn, maar het wetenschappelijke methode -systeem in het historisch strikte sense -systeem werd pas in Europa geboren tot de Renaissance, en het wordt tot nu toe niet begrepen.

Zelfs nu worden veel (misschien de meeste) mensen die wetenschappelijk onderzoek zijn gewoon passief voldaan aan de bovenstaande richtlijnen. , maar ze begrepen de methodologie niet, waarom doen ze dit, ze weten alleen dat dit moet zijn, anders zal het artikel niet worden gepubliceerd.

Twee: vanuit een ander perspectief vindt u een aantal interessante inhoud

Allereerst, zoals hierboven beschreven, kan wetenschap geen reeks theorieën geven voor de objectieve wereld met absoluut correcte titels. Shooter. Op de paradox van de boeren zijn ze in dit opzicht zeer goede gevallen.

Ten tweede, een dieper, deze methode zelf geeft zichzelf geen absoluut correcte positie.Daarom is er een conflict tussen wetenschap en typische religie in de cognitie van het gebied van objectieve wereldwetten.

Maar tegelijkertijd is het duidelijk,Het wetenschappelijke methode -systeem verwierp ook de interferentie in specifieke wetenschappelijke theorieën zoals filosofie, religie, enz. Wetenschappelijke conclusies kunnen alleen vertrouwen op experimenten en wiskunde.Essence

3: Het is te zien uit het wetenschappelijke denk- en methode -systeem:

Aan de ene kant is wetenschap het meest arrogante ideologische systeem. Wees “we weten nog niet, om te worden bestudeerd”; als er geen informatie is over het observeren van het experiment, is het nog meer “onder het scheermes, ga en ga.”

Maar aan de andere kant is de wetenschap ook het meest bescheiden systeem.Onder deze reeks normen zijn de eigen hoop, voorkeuren en verbeelding van mensen kwetsbaarder dan zeepbellen voor doelen, en verzwakt zodat veel mensen niet emotioneel onaanvaardbaar zijn.

Vier: Wetenschap en bijgeloof

In omgekeerde manier van denken en methoden van de bovengenoemde wetenschap, is het eigenlijk een typisch bijgeloof denken:

Typische bijgeloof, zoals degenen die geen twijfels en verificatie hebben, geloven in een propositie aan een objectieve wereld, maar de specifieke theorie voor wetenschap is alleen gebaseerd op experimenten en wiskundige logica, vermoedelijk en wachten op vervalsing.

Het is te zien dat omdat de meeste religies de beschrijving hebben van de structuur en wetten van de objectieve wereld, ze een onverzoenlijke tegenstelling hebben met de wetenschap op dit gebied, inclusief de drie belangrijkste goden, het boeddhisme en het taoïsme. Deze mensen zijn ook bijgelovig geweest.

Er zijn enkele enigszins geavanceerde bijgeloof lijken enige praktische ondersteuning te hebben, maar letten op het verschil tussen deze praktijk en de praktijk: een theorie vereist een theorie die door de praktijk moet worden gesloten om de authenticiteit te testen (dat wil zeggen de pseudo -pseudo) , wat anders kan worden bewezen. moet nodig zijn om te worden geoefend.

Dergelijke bijgeloof zoals Yin en Yang Five -Element System, Constellation, Feng Shui, etc.

WeChat: Bky-Natural-Sciences

Auteur: Onbekend Wen Tianxia

Bron: Boco Garden

Related Post