Space Gravitational Wave Detection: Capture Gravitational Wave "Notes" in de ruimte

Verschillende frequentiemethoden voor zwaartekrachtgolfdetectiemethoden

Een paar dagen geleden werd een boodschap over ruimtelijke zwaartekrachtgolfdetectie geveegd in de astronomische cirkel.

Volgens de officiële website van de European Space Administration (hierna aangeduid als het European and Air Bureau), besliste het ondergeschikte wetenschappelijke projectcomité unaniem in de vergadering die op 20 juni wordt gehouden om de laserinterferentie -antenne (LISA) van het Gravitational formeel te bepalen Golven. Drie grote ruimtetaken (L3).Volgens het tijdschema zal Lisa in 2034 zwaartekrachtgolven uit de lucht detecteren.

In feite is mijn land in feite ook van plan om de onderzoek van zwaartekracht in de ruimte uit te breiden.Dus wat is het verschil tussen gravitatiegolven van ruimtelijke detectie in vergelijking met de foundation -zwaartekrachtgolfdetectie?Wanneer deze ruimtedetectiestations worden gebruikt, welke rol speelt de basisdetectie van de funderingsgolf?Een verslaggever van de wetenschaps- en technologie -dagelijkse interviewde industrie -experts in dit opzicht.

Een golf van wendingen en draait Lisa -taken

Aangezien Einstein het bestaan ​​van zwaartekrachtgolven voorspelt, zijn talloze wetenschappers en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen gaan bestuderen en observeren van zwaartekrachtgolven, en het spoor van zwaartekrachtgolven vastleggen door verschillende wetenschappelijke experimenten.

Simpel gezegd, zwaartekrachtgolven zijn een speciale “tijd- en ruimterimpel” geproduceerd in het universum wanneer het enorme hemelse lichaam de beweging versnelt, die zich kan voorstellen als een lichte ups en downs in tijd en ruimte zelf.Met de verspreiding van zwaartekrachtgolven zal het objecten strekken of knijpen, maar deze vervormingen zijn alleen subatomaire niveaus, dat wil zeggen een kleiner materiaalniveau dan atomen.Omdat het klein is, is het erg moeilijk om te observeren.

Na meer dan 30 jaar niet -aflatende inspanningen en vernieuwing van technische en apparaten heeft laserinterferentie Gravity Wave Observatory (LIGO) in september 2015 direct het eerste geval van zwaartekrachtgolven gedetecteerd en zijn drie gevallen bepaald.De twee interferentie -instrumenten van Ligo werden op de grond gebouwd en ze bevonden zich in Lvestuson, Louisiana, zuidkust, 3.000 kilometer uit elkaar, en Hanford in Washington, Washington, noordwestkust.

Anders dan LIGO, is Lisa het eerste zwaartekrachtobservatorium gebouwd in de ruimte.

De voortgang van de Lisa -taak kan worden omschreven als wendingen.Al in de jaren negentig waren de US Aerospace Agency (NASA) en de European Space Agency van plan om samen te werken om de Lisa -taak te promoten.Maar in 2011 trokken de Verenigde Staten zich terug uit de missie vanwege budgetkwesties.In 2013 stelde het European Air Bureau voor dat het werd vermeld als de derde grootste taak in het wetenschappelijke plan van het European Air Bureau, maar vanwege problemen zoals strakke financiering werd niet besloten.

Volgens rapporten heeft LIGO herhaaldelijk zwaartekrachtgolven en de succesvolle lancering van Lisa Roads gedetecteerd en de eerste fase van wetenschappelijke taken voltooid, is NASA van plan terug te keren naar LISA met 20%van de totale hoeveelheid financieringstaken.In deze context besloot het European Air Bureau officieel om Lisa op te nemen in de grootschalige taak “selectie”.Als de voortgang soepel is, begint Lisa in 2034 zwaartekrachtgolven uit de lucht te detecteren.

“Als vertegenwoordiger van het ruimtelijke gravity -golfdetectieproject toont Lisa duidelijke paden en platforms voor het niveau van de ruimtelijke gravity -golfdetectiediscipline op het niveau van het missieconcept, en biedt een referentie voor het ontwerp van andere internationale ruimtelaserinterferentie Gravitational Wave Detection Projects. “China.” China. “China.” China. “China Gou Lijun, een onderzoeker bij de National Observatory of the Academy of Sciences.

“Beweging” van verschillende frequenties en gronddetectie van ruimte en grond

Aangezien de zwaartekrachtgolven op de grond zijn gedetecteerd, waarom wilt u dan een detector lanceren om deze in de ruimte te vinden?

Gou Lijun toonde dagelijks een spectrumkaart van gravitatiegolfdetectiebereik aan de verslaggever van de wetenschap en technologie.

De zwaartekrachtgolf van de bron van het hemelse lichaam heeft een zeer brede frequentieband volgens de veranderingen in zijn kwaliteit en andere kenmerken, van klein tot microzz tot Kishaz tot ongeveer 10 niveaus.Het is belangrijk om uit te leggen dat de ruimte en de gronddetectie -items van de ruimte en de grondgolfdetectie zeer vergelijkbare detectiemethoden gebruiken, dat wil zeggen laserinterferentie, het verschil is dat de meetfrequentieband en doelgolfbron verschillend zijn.

Gou Lijun maakte een voorbeeld.Als de zwaartekrachtgolfverhouding een muziekgeluid is, heeft het hemelse lichaam een ​​geluid en een bas, dan is het grondinterferentie -instrument “Luister” de treble, en het Space Interference Instrument “Luister” is een medium -tot -medium.

Vanwege de beperkingen van grondteststandaarden is de gronddetectiefrequentieband beperkt tot boven 10 Hertz. .De schaal van deze systemen is relatief klein.

In de ruimte is de testschaal zeer gemakkelijk te bereiken en de detector zal niet worden verstoord door ruis zoals oppervlakte -trillingen en zwaartekrachtgradiënt.Vergeleken met gronddetectie is de golfbron van ruimtedetectie over het algemeen zeer grootschalige systemen, zoals het grote zwarte gatsysteem met miljoenen zonnekwaliteit, of wanneer het zwarte gat op sterren ver weg is en het zwarte gatsysteem met extreme kwaliteitsverhouding, enz. Essentie

“De gronddetectie van de grondgolf en de ruimtelijke gravitatiegolfdetectie zijn in wezen een aanvullende relatie. De combinatie van de twee kan een bredere band van zwaartekrachtgolfdetectie en onderzoek bereiken.”

Sommige insiders wezen erop dat hoewel de resultaten van de Lisa Pirate in 2016 hebben bewezen dat de door LISA vereiste detectietechnologie haalbaar was, de twee detectieapparatuur die op dat moment in het experiment werd gebruikt, slechts 38 cm uit elkaar lag. , de afstand is abnormaal stabiel en de technische uitdagingen zijn veel groter, dus wordt verwacht dat satellietlancering niet al in 2034 zal zijn.

Nieuw pad van lage -frequente zwaartekrachtgolfdetectie

Naast de grondlaser -interferentie tussen de grondlaser weergegeven door LIGO en de space laser interferentie testafstand voorgesteld door LISA, is er dan een ander technisch pad?De recente onderzoeksresultaten van de recente onderzoeksresultaten van de nationale observatoriumonderzoeker van de Chinese Academie van Wetenschappen bieden een andere mogelijkheid.

Een gezamenlijke studie van een hoogbeschadigingsmicrogolf variërende meettechnologie die betrokken is bij de deelname van Ping Jinsong toont aan dat, hoewel het de tijd -grond van de Ground Spatial Space Positioning Navigatie is, er een kans is om de continue meting van de afstand en snelheid van de sterafstand te geven van superhoge -opdrachtdetectoren.

“Met behulp van het meet- en navigatieplatform van de Deep -Space -missie is de verificatie van de zwaartekrachttheorie meestal niet de detectie specifiek voor verificatie van de zwaartekrachttheorie, maar een door -productie ingebed in de belangrijkste meetrailtaak van satelliettechniek. De kosten. De kosten. De kosten -effectiviteit van de detectie is superhoog. “Volgens een verslaggever van Ping Jin Song tot wetenschap en technologie Daily, een verslaggever van de wetenschap en technologie dagelijks.Met behulp van maandetectietaken kan het gebruik van de diepe ruimte-magnetronmeettechnologie de zwaartekrachtgolf van 0,001-0.000002 Hertz-band detecteren.

Sinds 1970 werkt een door NASA vertegenwoordigde diepe -ruimte -detectiebureau hard om te promoten en te proberen te gebruiken met hoge -nauwkeurige microgolfsnelheid meettechnologie tussen detectoren -grondstations voor gravitatiegolfdetectie.Vanwege de differentiële differentiële technologie van detectoren die geen ruimtelijke symmetrische verdeling gebruiken, worden de fouten echter grotendeels verstoord door de atmosfeer, ionisatielaag, sectorbeweging, getijden- en aardbevingsfactoren op de aarde.

“We hebben de geometrische configuratie van het Lagrangine -platform L4/L5 naar voren gebracht met behulp van de symmetrische verdeling van het Lagram -platform, dat het bestaan ​​van bestaande diepe ruimtetechnologie in de differentiële snelheid en afstandsobservatie van de differentiële snelheid en afstandsobservatie kan maximaliseren. Interferentie -informatie van de aarde en links. “Ping Jinsong.

Stel dat een klein hemelse lichaam tegelijkertijd is door de zwaartekracht van twee grote hemellichamen.Wanneer het kleine hemelse lichaam op een punt in de ruimte loopt, is het evenwichtig en ten opzichte van de twee belangrijkste hemelse lichamen.Ping Jinsong legde uit dat er twee driehoekige vlakke bewegende punten L4 en L5 zijn die op het baanoppervlak van de grondmaan lopen.Gravity Wave -spreads bereiken over het algemeen eerst een van de platte punten, en vervolgens naar het andere punt.”Bij het instellen van de detector op deze twee punten, worden de twee detectoren die tegelijkertijd worden gemeten, gereduceerd tot de gegevens van de maan of de grond meetstationafstand, die de interferentie -informatie van het apparaat dat op het gemeenschappelijke pad plaatsvindt, kan compenseren of het apparaat kan meet naar het apparaat De grootste mate.

Related Post