Lazio’s hoop op Champions League gekelderd door nederlaag tegen Udinese

Door voetbalsporten mrt 12, 2024

Maurizio Sarri’s Lazio verprutste hun kansen in de laatste derde, en gaf een door degradatie bedreigd Udinese een verrassende 2-1 overwinning in een spannend treffen.

De Biancocelesti hadden een punt te bewijzen na hun pijnlijke avond in de Champions League vorige week, waar ze werden uitgeschakeld in de ronde van 16 na een 3-0 nederlaag tegen Bayern München.

Udinese voelde ook de druk om te presteren nu de Serie A het einde van het seizoen nadert, met slechts drie overwinningen in hun eerste 27 wedstrijden, waardoor ze in punten gelijk staan met degradatiekandidaat Hellas Verona.

De eerste helft in het Stadio Olimpico begon zoals verwacht, met Lazio dat snel de controle overnam en Udinese onder druk zette. Mattia Zaccagni raakte al vroeg de paal, wat duidt op gevaar voor de Friulianen.

Ondanks hun dominantie op het veld, bleef het sterke verdedigingswerk van de Friulianen de Biancocelesti dwarszitten, waardoor ze gefrustreerd achterbleven naarmate de eerste helft verstreek. Ondanks negen schoten, was er geen één raak voor de gastheren, waardoor de spanning steeg in het Stadio Olimpico.

De tweede helft begon ongelooflijk chaotisch; nauwelijks enkele momenten na het fluitsignaal slaagde Udinese erin de openingstreffer te maken, nadat slordig verdedigend spel de bezoekers in staat stelde door te breken naar het strafschopgebied, waar Hassane Kamara een lage bal in de gevarenzone boorde.

Lorenzo Lucca reageerde snel en kon met zijn voet de bal langs Ivan Provedel schuiven: 1-0.

Nog voor het stof was gaan liggen, reageerde Lazio bijna onmiddellijk dankzij sterspeler Mattia Zaccagni, die over de vleugel naar binnen dook, waar zijn voorzet afketste op Lautaro Giannetti en achterin het net belandde: 1-1.

De waanzin ging door vanaf de aftrap toen de Bianconeri naar voren braken en de gastheren meteen onder druk zetten. De bal kwam terecht bij Oier Zarraga, die van net buiten het strafschopgebied de bal eenvoudig in de verre hoek kon plaatsen en Udinese op 2-1 zette.

Eindelijk kwamen beide teams weer tot rust en konden de spelers op adem komen. Het spel keerde snel terug naar de eerste helft, met Lazio dat eindeloze druk uitoefende, maar niet overtuigend leek voor het doel.

Nehuen Perez verdiende een rode kaart in de extra tijd na een tactische overtreding om Valentin Castellanos de kans te ontnemen om vrij uit te breken.

Lazio’s aanvallende ellende ging verder met sputteren in de laatste derde tegen Udinese. De bezoekers profiteerden van Lazio’s moeilijkheden, en boekten een cruciale 1-2 overwinning en hun vierde overwinning van het seizoen. Door deze nederlaag hangen Lazio’s Champions League aspiraties aan een zijden draadje met nog 10 wedstrijden te gaan in de Serie A.