Zhongzhao Discover School 丨 Zhengzhou Middle School: opgericht onderwijs geschikt voor de ontwikkeling van elke student

[Noot van de redactie] Is de school aan de deur?Waarom?Gelukkig?De jaarlijkse wervingstest komt eraan en hoe scholen te kiezen zal de aandacht van studenten en ouders worden.Daartoe was Dahe.com van plan om de kolom “China Recruitment and Discovery School” te lanceren, goed -bekende middelbare schooldirecteuren en leraren uit te nodigen om hete kwesties die door studenten en ouders betrokken zijn, te interpreteren en toegang te vragen tot kandidaten.
Dahe.com (verslaggever Liu Yaya Liu Xiaoming) opgericht in september 1997, van nr. 2 Sakura Street tot No. 2 Hongmei Street, gedeeltelijk naar het land, Zhengzhou Middle School heeft meer dan 20 jaar wind en regen doorgemaakt.
Op 20 mei ging een verslaggever van Dahe.com en zijn partij de Hongmei Street Campus (High School, International Department) van Zhengzhou Middle School binnen om de “uitstekende aandelen” en “fenomenale” scholen met goede kracht te bezoeken in de ogen van ouders.
“Elke student wordt gekenmerkt door verschillende kenmerken. Ons doel is om onderwijs te vestigen die geschikt is voor elke student om te ontwikkelen, aandacht te schenken aan de groei van elke student en de talenten van elke student te laten ontdekken, zodat het potentieel van elke student kan zijn ontwikkeld. “Zhengzhou Middle School Secretary Gao Zhengqi was diep emotioneel toen hij het had over de training van studenten.
The Bright Pearl ingelegd op de nieuwe Wetenschap en Technology City
De prachtige campus is de thuisbasis van de groei van kinderen.Zhengzhou Middle School Hongmei Street Campus (High School Campus) bevindt zich in het achterland van de Shuanghu Science and Technology New Town.
Op 20 mei, toen de verslaggever nr. 2 Hongmei Street binnenliep, werd hij in één oogopslag aangetrokken door de zware schoolpoort van Zhuang Zheng.Op de muur van de klokkentoren zijn de acht personages “Chinese mensen die de wereld cultiveren” het doel om mensen op te leiden in de Zhengzhou Middle School.
Het is gemeld dat de Hongmei Street -campus van Zhengzhou Middle School een oppervlakte van 264 hectare omvat. Speciale, senior, tussenliggende, gemiddeld niveau leraren zijn goed voor meer dan 85 % van het totale aantal leraren.
Wat de configuratie betreft, heeft de nieuwe campus meer dan 20 wetenschapslaboratoria, klaslokalen in de liberale kunsten en artistieke gebouwen en uitgebreide gymnasiums bestaande uit meerdere locaties.
Qua accommodatie heeft de school een modern studentenappartement.Er zijn 4 mensen in het appartement, die allemaal zijn uitgerust met airconditioning, verwarming, onafhankelijke badkamers, warm water en droogrekken.
De schoolcafetaria is een first -class cafetaria in de provincie Henan. en Health Demonstration School.
尤其 值得一提 值得一提 是 是 , 学校 共 有 66000 册藏书 , 电子 藏书 30 余万 册 册 , 瀑布流 阅读机 、 智能 微图书馆 、 自助 借还 系统 系统 触屏式 阅读机 、 、 名师 课堂 、 电子 电子 电子 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室 阅览室Het lezen van paviljoens, discussieruimtes, leerkamers, kranten en kranten zijn allemaal beschikbaar.
Speciale projecten om kracht te verzamelen en Peele you you
In -diepgaande samenwerking met universiteiten biedt een schat aan curriculumbronnen voor de school, en biedt ook de nodige academische en hardware -ondersteuning voor uitgebreide innovatiepraktijk.
Volgens Li Lan, plaatsvervangend secretaris en directeur van het Zhengzhou Middle School Party Committee, geïntroduceerd in het innovatieve talenttrainingsmodel, in september 2018 opende Zhengzhou Middle School de “Chinese wetenschaps- en technologie -experimentele klasse”. Verantwoordelijkheidssysteem, het “groepssamenwerking” -module -leersysteem en het “menu” onafhankelijke inschrijvingsoplossing. De uitgebreide ontwikkeling van studenten, om een ​​groep toekomstige wetenschappelijke en technologische leiders te creëren die wetenschappelijke dromen nastreven, wetenschap wijden en de wetenschap bepalen om zich aan het land te melden en uitstekende studenten in de topuniversiteiten van China te vervoeren.
Om actief deel te nemen aan de bouw van een webkracht en de training van talenten en nieuwe domeinen in het leger te ondersteunen, en door te gaan om speciale talenten te cultiveren op het gebied van netwerkbeveiliging, pilt de school de experimentele klassen van de netwerkruimte.
“Elk jaar uit de reikwijdte van de provincie, een sterke junior middelbare school afgestudeerd met een sterke interesse in computers en netwerkbeveiliging, een bepaalde lengte van training en potentieel om potentialen te cultiveren, kan de basis van basiskenmerken en reeks professionele kennis formuleren via de Ontwikkeling van basiskenmerken van nationale defensie -educatie en reeks professionele kennis.
Li Lan zei dat de school bovendien ook een innovatief talentproject heeft, zoals British Talent Plan en Peak -programma, dat een verscheidenheid aan trainingsmodellen biedt.In de afgelopen jaren hebben scholieren in de wetenschappelijke en technologische innovatiewedstrijden op alle niveaus 24 nationale prijzen, 32 provinciale prijzen en 45 gemeentelijke prijzen gewonnen.De school heeft achtereenvolgens eretitels gewonnen zoals “Henan Primary and Middle School Artificial Intelligence Education Experimental School”, “Outstanding School of Henan Information Contest” en “National Youth Information Literacy Contest Award”.
Een toelatingsexamen van een universiteit is het jaar na jaar gestegen
“In de 26 jaar sinds de oprichting van de school is Zhengzhou Middle School begonnen aan een weg naar hervorming en innovatie en speciale hardloopscholen. De school heeft hard gewerkt om onderwijs te vestigen die geschikt is voor de ontwikkeling van elke student, en combineert perfect kwaliteitsonderwijs en onderwijs Onderwijs. geïntroduceerd.
De kwaliteit van het onderwijs en het onderwijs is de levenslijn van de school. Sinds 2007 zijn de resultaten van het college -toelatingsexamen van Zhengzhou Middle School al vele jaren gestegen.
Sinds de oprichting heeft Zhengzhou Middle School meer dan 1.200 uitstekende talenten getransporteerd naar beroemde universiteiten, waaronder Tsinghua University, Peking University, Shanghai Jiaotong University en Xi’an Jiaotong University.
In 2024 werden 16 uitstekende studenten van de Zhengzhou Middle School geaccepteerd door de University of Xi’an Jiaotong University Benno University.Zhengzhou Middle School Talent Training Model Innovation Project is nu een educatief visitekaartje geworden voor Zhengzhou en zelfs de provincie Henan, die een goede sociale impact heeft gehad.De school is achtereenvolgens “Uitstekende studenten van Xi’an Jiaotong University Youth Class” en “Xi’an Jiaotong University Uitstekende studentenbasis” geworden.
Kijk naar de uitgang vanaf de ingang, bekijk de voortgang vanaf het startpunt.Zhengzhou Education Bureau heeft sinds 2012 waarde -toegepaste evaluatie op 56 scholen op middelbare schoolsegmenten gelanceerd.In deze evaluatie, acht opeenvolgende jaren van 2016 tot 2023, stonden de provinciale demonstratie High School van Zhengzhou Middle School in Zhengzhou voorop.
Wetenschap en technologie Empowerment onderwijs.Degene die de hoorn van informatisatie -onderwijs in het onderwijs en het onderwijs klinkt, zal vooraf de mogelijkheid van onderwijs en onderwijs winnen.In 2020 heeft de last op leraren de last verminderd, waardoor studenten afscheid kunnen nemen van de zeetactieken, het precieze onderwijs van data -aangedreven onderwijzen, het delen van hoogwaardige educatieve middelen bevorderen. Hulpcodecursussen om alle leraren en studenten van Senior High School uit te rusten.
“Informateringsonderwijs heeft de efficiëntie van de voorbereiding van leraren en studenten aanzienlijk verbeterd en veel inefficiënte en nutteloze arbeid verminderd.” Kennis, het platform heeft verzameld opgebouwd een grote hoeveelheid rijke gegevens en de volwassenheid van schoolleraren zelf heeft de leerbronnenbibliotheek van Zhengzhou Middle School en het onderwijs- en onderwijssysteem van wetenschappelijke voorbereidingen gevormd.
Internationaal onderwijs streeft naar het cultiveren van de “Chinezen ter wereld”
In de context van economische globalisering en internationalisering van onderwijs zijn een onvermijdelijke trend van die tijd geworden, voert Zhengzhou Middle School educatieve hervormingstests uit en verbetert het internationalisatieniveau van schoolonderwijs door de implementatie van internationale curriculumprojecten.Het International Diploma Middle School Project, Chinese en Foreign Exchange Student Projects, Singapore Scholarship Programs, PGA High School International Curriculum Projects en Koreaanse internationale studentenprojecten hebben meer dan 20 jaar implementatie geïmplementeerd. Een goede sociale reputatie op het gebied van internationaal onderwijs in de provincie Henan.In 2011 werd hij beoordeeld als Zhengzhou International Education met school, en in 2017 werd hij beoordeeld als Zhengzhou’s eerste groep internationale inzicht in demonstratiescholen voor onderwijs.In 2021 werd hij uitgeroepen tot de eerste China Best International School.In 2022 waren de resultaten gekwalificeerd bij de evaluatie van Chinese en buitenlandse coöperatieve scholen in de provincie Henan, behorende tot de beste.In 2023 werd de school verkozen tot uitvoerend directeur van de Henan Education International Exchange Association en de Chief Unit van de First Henan High School Sino -Foreign Cooperation School Alliance.
“Wie om mensen te cultiveren, wat voor soort mensen om te trainen en hoe mensen te cultiveren is het primaire probleem dat scholen moeten denken en oplossen.” , en houden zich aan “staande moraliteit om moraliteit te vestigen. Bomen People”, onderwijst mensen en onderwijs talenten.Op basis hiervan stelde de school voor om wortel te schieten in de Chinese cultuur, de voordelen van het Chinese en westerse onderwijs te integreren en een schooldoel op te bouwen van een nieuwe en internationaliseerde school in modernisering en het “Chinese volk dat de wereld cultiveert”.
Gao Zhengqi sprak over dat “de Chinezen in de wereld” eerst nationale gevoelens moeten hebben, een “Chinees hart”, diepe gehechtheid aan het moederland, een sterk gevoel van sociale verantwoordelijkheid en een gevoel van verantwoordelijkheid van nationale verjonging; In China moeten mensen ook een internationaal perspectief hebben, een gevoel van multiculturalisme waarmee de wereld wordt geconfronteerd, een uitgebreide en uitgebreide kennis van kennis en academisch onderzoek, een rationele kritische geest en een open internationale geest, en om naar de toekomst te kunnen gaan.
Hoe trainen internationale onderwijsstudenten?Liu Xin, hoofd van het PGA Curriculum Centre van de internationale afdeling Zhengzhou Middle School, introduceerde dat het PGA High School Curriculum System van Zhengzhou Middle School International Department drie cursussen-Gac-Act curriculumprojecten heeft in China en de Verenigde Staten, Sino-British A Een -Leve Cursusproject, Sino-Duitse intelligente productiecurriculumprojecten, specifieke cursussen omvatten China High School Core Course, GAC International Course, A-level cursus, TOEFL, IELTS, ACT TEST CURSUS en AP Elective Course, evenals Sino-Duitman Intelligent Productiecursussen, Duitse cursussen en op school gebaseerde cursussen.
Liu Xin zei dat in overeenstemming met het nieuwe Nationale High School Curriculum Plan en Standards, studenten in internationale klassen alle verplichte vakken en enkele keuzevakken moeten voltooien, gericht op het benadrukken van basiscursussen zoals cijfers, rationaliteit, chemie, leven en plaats.GAC International Course richt zich op het cultiveren en verbeteren van de uitgebreide academische geletterdheid van studenten.Studenten voltooien en halen de GAC Fusion -cursus. Na de 11e klas kunnen ze de actietest op onze school afleggen.Bovendien biedt de internationale afdeling ook testvoorbereidingscursussen (IELTS, TOEFL, ACT en andere testvoorbereidingscursussen), AP Amerikaanse universiteiten volgen de eerste cursussen, enz., Om ervoor te zorgen dat studenten eerder goed zijn gecultiveerd in academische vaardigheden en academische gewoonten het betreden van buitenlandse universiteiten.
Sinds de opening van de Zhengzhou Middle School PGA High School International Course Cursus in 2008, zijn in totaal 14 en 691 afgestudeerden geaccepteerd door alle studenten in de top 100 werelduniversiteiten ter wereld.280 studenten werden toegelaten door de top 50 in de Verenigde Staten of de top 50 wereld -beroemde universiteiten ter wereld, goed voor 40,5%van het totale aantal afgestudeerden.Afgestudeerde toegangsscholen zijn onder andere Johns Hopkins University, University of California, Berkeley, University of California Los Angeles, Carnegie Mellon University, University of New York, University of London, University of Toronto, University of Sydney en University of Hong Kong.
Zij in de ogen van studenten: zijn de loopgraven van het werk samen
Zien hoe een school is, de evaluatie van studenten is erg belangrijk.Naar de mening van Li Jingwen, een klasse van senior middelbare school op de middelbare school van Zhengzhou, “is Zhengzhou Middle School de loopgraven die ik samenwerk met leraren en klasgenoten.”Door twee jaar studie en leven richtte Li Jingwen geleidelijk zijn eigen ideale leven op -de biologieafdeling van Zhejiang University.
Li Jingwen zei: “In het proces van loopbaanplanning gaf de school ook veel hulp. Naast basiscursussen nam ik ook deel aan de Life Science School van de school deze cursus. Met de hulp van de leraar en de hulp van High -Ed -apparatuur hebben we een reeks levendige en interessante projecten voltooid, zoals de productie van rode wijn- en paddenstoeltraining.
In een interview zei Xun Yue in een interview: “De sterke basiscursussen die door de school werden uitgevoerd, hebben niet alleen onze discipline -visie uitgebreid, maar ook in de toekomst de weg van onze universiteit verbonden. Ik ben ook erg geïnteresseerd in het gemeenschapsproject.
Hij sprak ook dat elke vrijdagschool een verscheidenheid aan gemeenschapscursussen heeft, zoals de rode liedjes, debatwedstrijden en andere klassen, die niet alleen het campusleven van studenten verrijkt, maar ook de samenhang van de klas verbetert.In termen van leren, onder de implementatie van het dubbele mentorsysteem, hebben de studenten gecontroleerd en doorlopen.
De voormalige A-level klasse van Zhengzhou Middle School International A-level zette zichzelf een droom-“In de topschool van G5 in het VK!” Ik zal mijn ideale resultaten kunnen krijgen en mijn favoriete school kunnen betreden.(Video -materiaal: Zhengzhou Middle School)
Rapport/feedback

Related Post