Business Headline No.22 | Little Red Book Evolution Theory

Afbeeldingbron: interface -nieuws

Interface News Reporter |Xiao Fang Xiaochen

Interface Nieuws Bewerken |Wen yanqi

Wat is Xiaohongshu?

Het is een bijvoeglijk naamwoord.Deze foto is bijvoorbeeld heel “klein rood boek”;

Het is een grafische gemeenschap en wordt zelfs de enige grafische gemeenschap die jongeren en middelgrote gebruikers kunnen kiezen;

Het is een zoekmachine en steeds meer mensen beginnen Xiaohongshu te gebruiken in plaats van Baidu, zoek naar alle problemen in het leven;

Het is een bron van trend.Van Shanghai Anfu Road tot Hanfu om foto’s te maken, van kamperen tot vliegende platen, de inhoud van Xiaohongshu heeft niet alleen invloed op de ideeën van jongeren, maar heeft ook invloed op hun ware levensstijl.

Als je het slokje en het geluid van korte video’s met het anker van de lading beu bent, ben je het misbruik en de ruzie en tranen van de sociale media beu, als je naar je persoonlijke leven wilt terugkeren en als je wilt Wees stil, dan kun je het kleine onredelijke rode boek openen.Gebruikers die het leuk vinden om te denken dat het vriendelijker en vrediger is dan andere producten.Het geeft om individuen, zoals elk bericht dat u plaatst, er zal altijd iemand zijn die uw link hieronder wil.

Xiaohongshu is op deze manier geëvolueerd en is een internetbedrijf geworden met meer dan 100 miljoen dau (dagelijkse actieve gebruikers) met meer dan 100 miljoen en 2021. In 2021 heeft het een waardering van meer dan $ 20 miljard in internetbedrijven.

Maar waarnemers, inclusief concurrenten, waren moeilijk te begrijpen Xiaohongshu.Hoe doet het dit?

In 2019 verbleef Xiaohongshu lange tijd op 20 miljoen dau, waardoor veel collega’s verkeerd werden verward.Het groeipad is inderdaad heel anders dan de stabiele ontwikkeling van WeChat en de barbaarse groei.Het label dat het kantoor van Xiaohongshu ooit had opgehangen, was: “Er is geen snelkoppeling voor elke plek die de moeite waard is om te gaan.”Tot op zekere hoogte laat het zien dat Xiaohongshu niet gelooft in hoge efficiëntie en snelheid, en de cultuur van dit bedrijf verschilt van de traditionele internetfabriek.

Vandaag, na een jaar van dwalen voor 100 miljoen daus, tegenover de internetmarkt van de gigantische Lin Li, kwam Xiaohongshu ook naar het buigpunt van “zonder binnen te komen”.Hoe zal het evolueren?

Afbeeldingsbron: Interface News/Fan Jianlei

Waarom wordt Xiaohongshu mainstream?Dit is ook een moeilijke vraag erin.

Uit de gegevensresultaten bracht de epidemie begin 2020 een keerpunt naar Xiaohongshu.

Ten tijde van de vakantie van het voorjaarsfestival was het niet mogelijk om uit te gaan. Veel mensen hadden thuis leren om voedselbehoeften te maken, en Xiaohongshu stapte ook op deze vraag naar contentoperaties.In februari van dat jaar overtrof het aantal huishoudens in de Food Day de schoonheid en werd hij de grootste verticale categorie.Questmobile -gegevens laten zien dat tijdens de voorjaarsfestivalvakantie in 2020 het aantal dagelijkse actieve gebruikers van Xiaohongshu met 35%jaar -op jaar is toegenomen, en de gemiddelde dagelijkse gebruikstijd is toegenomen met 44,9%jaar -jaar -dit betekent dat xiaohongshu betekent dat xiaohongshu begon op dat moment van de stagnatie van dau af te komen.

Voordien raakte Xiaohongshu, opgericht in 2013, in zakelijke moeilijkheden.Vooral van 2017 tot 2018 was Xiaohongshu, die zich richtte op Cross -border e -commerce business, vanwege de opkomst van Cross -Border e -commerceplatforms zoals Tmall International en Koala Sea Aanken was ook in een enorme crisis.

In 2019 zweeft Xiaohongshu Dau op en neer op een aantal van 20 miljoen.Tijdens deze moeilijke tijd had de oprichter Mao Wenchao nagedacht over de positionering van het platform.

Mao Wenchao publiceerde een interne brief aan het begin van het jaar.In de brief zei hij dat hoewel de verschillende bedrijven van Xiaohongshu zich snel ontwikkelden, ze ook wat feedback ontvingen van de werknemers van het bedrijf, externe merken en ecologische partners.

Het resultaat van deze reflectie was de organisatiestructuur van Xiaohongshu, verhoogde steun voor community e -commerce en opgewaardeerde de oorspronkelijke community e -commerce divisie naar de afdeling “merknummer”.In dit jaar onthulden Xiaohongshu -leidinggevenden aan het interface -nieuws dat ze van plan zijn de mannelijke markt uit te breiden.

Grafiekproductie: interface -nieuws/hij miao

In hetzelfde jaar hadden Product Manager Song Jian en Mao Wenchao gehouden in beurzen.Op dat moment had Mao Wenchao de positionering van Xiaohongshu en belangrijke gegevensindicatoren al ontdekt.

“Op dat moment geloofde Mao Wenchao dat de kernindicator voor het meten van het succes van Little Red Book de hoeveelheid zoekopdracht per hoofd van de bevolking was. Waarde. “Song Jian Express.

Gewone gebruikers realiseerden zich een paar jaar later de zoekwaarde van Xiaohongshu.Rond 2023 vertelden veel Xiaohongshu -gebruikers interface -journalisten dat ze begonnen met het zoeken naar antwoorden in Xiaohongshu toen ze problemen in het leven tegenkwamen.In het geval van personen die niet veel bewustzijn hebben, wordt de frequentie van zoekmachines lager.

Daarom beseffen steeds meer mensen dat Xiaohongshu de zaken van Baidu’s zoektocht heeft gegroeid.Little Red Book -gebruikers zijn groot en geactiveerd en 70%van de inhoud wordt geproduceerd door gebruikers. Het platform heeft een grote hoeveelheid informatie die elke dag in realtime kan worden bijgewerkt.

Volgens de officiële gegevens vrijgegeven door Xiaohongshu bereikte begin vorig jaar het gemiddelde dagelijkse zoekvolume van de Xiaohongshu -app 300 miljoen keer, en meer dan 60%van de eerste actie van gebruikers op het platform was zoeken.

Toevallig, toen Mao Wenchao dacht aan de waarde van de informatie van Xiaohongshu, nam Baidu ook het initiatief om hem een ​​manier te geven.

Op dat moment was Baidu onder de kracht van het bedrijf om de Baidu -app te transformeren in een product waarmee gebruikers langer kunnen blijven.Tijdens de migratie van Baidu naar de mobiele terminal, het belangrijke draagkanaal van UGC intern, kent Baidu de producten van Baidu Tieba op de mobiele terminal en miste de beste groeimogelijkheid.De inhoud van UGC verliest geleidelijk de groei van de bodem, en het maakt Baidu steeds moeilijker om naar effectieve informatie te zoeken.

Op dat moment was de inhoud van Xiaohongshu echter gericht op verschillende gebieden met een paar schoonheid, en de menigte was erg verticaal.

Baidu gelooft dat de dau van Xiaohongshu bovenaan staat en dat u zich niet te veel zorgen maakt.Volgens het interface -nieuws stelden sommige mensen in Baidu op dat moment voor om de Baidu -app te transformeren in de productvorm van Xiaohongshu en de inhoud van kennisinformatie te ondernemen, maar werd afgewezen door Baidu Management.

Op dat moment wilde het management van Baidu vergelijkbaar zijn met Douyin, en de kernlogica was de moordtijd.Gebruikers die meer dan 2 uur blijven, betekenen een enorme commerciële ruimte, en Xiaohongshu is precies het tegenovergestelde.

Het is een realisatie van het potentieel van de groei van Xiaohongshu.

In oktober 2021 werd de byte -kloppen gelanceerd op de grafische functie in de Douyin -app.Begin 2022 veranderde Douyin de eerste “stad op het eerste niveau” aan de top van de startpagina in het “Grass” -kanaal om de blootstelling te vergroten.In hetzelfde jaar lanceerde de byte -kloppen ook de onafhankelijke community -app “Ke Song”, die wordt gepositioneerd als een nieuwe lifestyle -gemeenschap van jongeren.

De actie van byte -kloppen heeft echter niet omgezet in een echt klimaatproduct.De persoon die de leiding heeft over een pre -byte -kloppend product dat aan het interface -nieuws werd vermeld dat Xiaohongshu enerzijds volledig vastzit.Aan de andere kant bepaalt het interne beslissingsmechanisme dat nieuwe producten met minder gewicht alleen gegevensprestaties hebben gezien tijdens het interne testproces, wat zal leiden tot korte -zichtheid. activiteiten.

Op dat moment oordeelden sommige ervaren strategieën en productmedewerkers dat als Xiaohongshu een nieuwe groei wilde krijgen, de ene richting was om de inhoudscategorie uit te breiden en de andere richting video was.Nadien werd bewezen dat Mao Wenchao deze twee richtingen op dat moment ook zag en achtereenvolgens in deze twee richtingen werkte.

Een oude medewerker van Xiaohongshu vertelde het interface -nieuws in het interview dat de Xiaohongshu -gemeenschap de “content -generalisatie” als de kern voor een lange tijd als de kern beschouwde, maar het Power Point niet vond.De komst van de epidemie heeft gebruikers ertoe aangezet aandacht te schenken aan alles wat verband houdt met het ’thuisgebouw’, de aandacht van het leven zelf verdiept en de categorie -uitbreiding wordt logisch.

De strategie in 2020 wordt Mao Wenchao’s “volwassen ceremonie” van Xiaohongshu genoemd.Na de vergadering opende Xiaohongshu de campagne van video 2.0 en 50 miljoen dau.Volgens een klein Red Book Insider was het idee van Mao Wenchao en Qu Fang op dat moment dat gebruikers op de gefragmenteerde tijd met Xiaohongshu zouden bladeren, net als het kijken naar tijdschriften en tv.

Tegen het einde van het jaar werd het inhoudsteam van Xiaohongshu ontmanteld in twee teams van de nieuwe mediagroep en de trendgroep.Mao Wenchao nam er ook aan deel, bepaalde de eerste contentcategorie van “modetrend” en stelde de strategie in om de inhoud van de speciale categorie Xiaohongshu te graven en hem eruit te laten.

De trendgroep is verantwoordelijk voor het opgraven van kunsttentoonstellingen en modebloggers, en de nieuwe mediagroep is verantwoordelijk voor het verspreiden van onderwerpen en trends die in het station zijn opgegraven.”Family Convenience Store Mixing” is een hotspot van de trendgroep en de nieuwe mediagroep die samenwerkt met de werking van gisting.

Dit is een andere belangrijke en correcte beslissing.

In augustus 2020 kondigde Qu Fang aan dat het boek “Secondary Entrepreneurship” van Xiaohong werd opgenomen.Fotobron: Xiaohongshu Official

“Als de nieuwe contentcategorieën vele malen zijn bediend, moet er een methodologie zijn.” In het perspectief van een industriële persoon die bekend is met productoperatie, begrijpt iedereen dat de sleutel de details is.

Xiaohongshu heeft een zeer sterke operationele normen en de details van de richtlijnen zijn vaak afhankelijk van gevoelens.Hoe je de inhoud bijvoorbeeld een goed mond -tot -mondreclame kunt maken, hoe je de creatie van de auteur en de behoeften van de gebruiker kunt maken om resonantie te vormen, enzovoort.Het is de accumulatie van deze details die van Xiaohongshu een mainstream en trendy gemeenschap maken.

Vanuit het perspectief van een persoon die bekend is met Xiaohongshu, produceerde Mao Wenchao, als de grootste definieer van Xiaohongshu, de meest kritieke rol.

De oprichter van de internetindustrie is over het algemeen een technische achtergrond en streeft technologie en efficiëntie na, maar Mao Wenchao is een speciaal bestaan.Hij is geboren in de adviesindustrie en heeft een zeer diep begrip van merk, strategie en traditionele bedrijven.

In 2013 richtte Mao Wenchao Xiaohongshu op in Shanghai.Na zijn afstuderen was Mao Wen erg veel inkomen en had ze veel enthousiasme voor winkels en levende kwaliteit.Zelfs nadat hij een bedrijf had gestart om een ​​kantoor te vinden, vroeg hij ook om een ​​”uitstekende” kantooromgeving.

“Hij ontbreekt erg in de internetindustrie, zodat dergelijke talenten te vinden zijn in de luxe -industrie.”

Volgens Sun Ping, een universitair hoofddocent aan de School of Journalism and Communication of the Chinese Academy of Social Sciences, zijn de gebruikers van Xiaohongshu veel hoger dan de verzameling sociale klassen en geslacht dan vergelijkbare sociale platforms.Xiaohongshu -gebruikers hebben verschillende voor de hand liggende labels: middelste klasse, vrouwen, voortreffelijk.

Vanuit een meer macro -perspectief is de opkomst van Xiaohongshu gestapt op de behoeften van de eerste en tweede -tier middenklasse -gebruikers om de behoeften van consumptie en levensstijl uit te drukken en na te streven.Vóór de populariteit van het mobiele internet heeft dit soort inhoud ook traditionele media zoals de “Boutique Shopping Guide”, maar de grootte van gebruikers die het mobiele internet kunnen bereiken, is duidelijk groter.

Sun Ping gelooft dat in dit stadium de binnenlandse “middenklasse” en de studentengroep toeneemt. Zeer voor de hand liggende trend van de jonge groep.

Een ander fenomeen is dat in een samenleving met geïntensiveerde van binnen mensen gemakkelijk het boeddhisme kunnen worden, en het enthousiasme voor publieke onderwerpen is afgenomen.Dienovereenkomstig zal de wens om te delen of te praten over het persoonlijke leven toeneemt -dit is een belangrijke reden voor Xiaohongshu om te groeien.

Een insider van het Xiaohong -boek vertelde ook aan het interface -nieuws dat Xiaohongshu vanuit de algehele inhoudstint niet om het grote verhaal geeft en zich meer zorgen maakt over individuele groei.Doe geen sociale informatie en entertainmentnieuws is ook het resultaat van de actieve keuze.

Eind 2020 behaalde Xiaohongshu het doel van 50 miljoen dau.

De feedback van de gegevens is direct en effectief, en het maakt Xiaohongshu ook zelfverzekerder in de gevestigde operatierichting, het onderwerp en de inhoud van de cirkel in meer categorieën uitgraven.

In 2022 zijn jongeren overal in de sportvelden in Beijing, Shanghai, Shenzhen en andere steden.

Dau bracht meer dan een jaar door van 200 miljoen tot 50 miljoen, en Xiaohongshu bracht meer dan een jaar door, en het bleek van 50 miljoen.

Grafiekproductie: interface -nieuws/hij miao

De merkzijde stroomde met gebruikers binnen.

Tijdens de epidemie hebben grote merken marketingbudgetten verlaagd.Hun instroom brengt rijkere inhoud naar Xiaohongshu en onderschreef ook de intrede van Xiaohongshu in de reguliere visie.

Tot 2022 was de belangrijkste inkomsten van Xiaohongshu de advertentieactiviteiten, waaronder verschillende advertentievormen zoals geïntegreerde marketingdiensten, harde breedte en informatiestroom.

In 2019 richtte Xiaohongshu het ministerie van Handel op; in 2020 was Zhiheng verantwoordelijk voor reclamebedrijven als investeerder.Tijdens deze periode was de reclamebranche bijna de enige inkomenspijler van Xiaohongshu.

2020 is het heetste jaar voor nieuwe consumptie.Op dat moment was het nieuwe consumentenmerk in een dicht “markttij”.De bekende consumentenmerken zoals Yixian e-commerce, Bubble Mart, Naixue’s Tea en andere bekende consumentenmerken, die allemaal in 2020-2021 waren, en Xiaohongshu profiteerde.

Een serviceprovider vertelde het interface -nieuws echter dat het gecommercialiseerde team in de vroege dagen van Xiaohongshu afkomstig was van advertentiebedrijven en traditionele e -commerce, en het was niet voldoende om de gemeenschap te begrijpen.In 2022 verzamelde Xiaohongshu een aantal bytes van het verslaan van werknemers om geleidelijk een advertentiemodel op te zetten.

De ambities van Mao Wenchao zijn meer dan dat.Een lid van het oprichter van Xiaohongshu vertelde The Interface News dat Mao Wenchao vanaf het begin een gesloten lus van zijn eigen transactie wilde bouwen.

Hoe E -commerce echter is geïntegreerd met de gemeenschap, deze vraag heeft Mao Wenchao altijd in de problemen gebracht.

Xiaohongshu zwaaide ooit in de positionering van “e -commerce” en “gemeenschap”. Tot 2020 vermeed het duidelijk de perceptie van “e -commerce” binnen.

Maar als een gemeenschap die begon met een “Cross -Border Shopping Guide”, is E -Commerce niet in zijn genen en keuzes.Er kan zelfs worden gezegd dat het startpunt van de commercialisering van Xiaohongshu de lancering is van het zelfbediende winkelcentrum “Welzijn Society” in 2014.

Volgens de gegevens die Xiaohongshu op dat moment hebben vrijgegeven, binnen 5 maanden na het betreden van E -commerce, bereikte de platformverkoop 200 miljoen yuan.

Xiaohongshu heeft het zelfbediende winkelcentrum “Welfare Society” geëxploiteerd, dat in 2014 werd gelanceerd. Nadat de camping populair werd in 2022, lanceerde Xiaohongshu het winkelcentrum “Little Oasis”, dat zich richt op buitenproducten.De werking van de twee was echter niet succesvol en de twee producten gingen achtereenvolgens offline in 2023.

In de uiteindelijke analyse is e -commerce een bedrijf dat moet worden gebruikt tot het uiterste van transformatie en controle van de supply chain.Vanuit het perspectief van een leven dat bekend is met Mao Wenchao, is Mao Wenchao, die zijn oorsprong raadplegen, goed in strategische planning en het begeleiden van gemeenschapsontwikkeling, maar het maken van gemeenschappen en e -commerce zijn twee ideeën.Xiaohong’s vroegste persoon die verantwoordelijk was voor e -commerce -activiteiten was ook een vriend die Mao Wenchao ontmoette tijdens zijn overleg in McKinsey.

Vorig jaar vond Xiaohongshu eindelijk een nieuwe manier voor E -commerce om te integreren in de community -Live E -Commerce.

Tijdens de dubbele elf van 2023 overschreed de verkoop van sterren Zhang Xiaoyu en Live -uitzending van Dong Jie in Xiaohongshu 100 miljoen.Er kan worden gezegd dat Dong Jie en Zhang Xiaozheng het “weddenschap” zijn van de twee overwinning van Xiao Hongshu twee keer.

Op dit punt vermijdt de houding van Xiaohongshu ten opzichte van e -commerce niet langer taboes en de E -commerce -afdeling is begonnen verschillende functies uit te breiden.Xiaohongshu COO Conan zei in een openbaar interview dat de gemeenschap en het bedrijfsleven niet tegenstrijdig zijn en de gemeenschap heeft zijn eigen boordigheid en groei.

Volgens de “Financial Times” behaalde Xiaohongshu voor het eerst winst in 2023.

Interface -journalist Li Xiaochen organiseerde en sorteerde openbare rapporten en interviews uit.Grafiekproductie: interface -nieuws/hij miao

Vanuit het perspectief van de groei uit het verleden van de gemeenschaps -app bevindt Xiaohongshu zich momenteel in een zeer subtiel stadium.

Nadat Dau ongeveer 100 miljoen stabiliseerde, vertraagde de groei van Xiaohongshu.Volgens Leifeng.com stelde Xiaohongshu ooit het doel om 140 miljoen dau te bereiken in 2023, maar bereikte dit niet.In de eerste twee maanden van dit jaar, met de zegen van het CCTV Spring Festival Gala, nam Xiaohongshu Dau met slechts ongeveer 14 miljoen toe.

Vanuit het perspectief van gebruikerssamenstelling is Xiaohongshu vergelijkbaar met de vroege Douyin, en Douyin is een neerwaartse markt voor gebruikersgroei.Terwijl het uitbreiden van gebruikers van verschillende kringen, is de inhoud van Douyin ook uitgebreid van trendy inhoud zoals vroege muziek en dans naar meer diverse inhoud zoals informatie, entertainment, enz., En de toon voldoet niet langer aan de esthetiek van vroege eerste en tweede – Tier Middle -Class gebruikers.

Evenzo was het in de vroege gemeenschap van de gemeenschap duidelijk dat nadat de gebruiker een bepaalde schaal had bereikt, de nieuwe gebruiker de oorspronkelijke community -sfeer verdund, maar het platform niet werd uitgegroeid tot een populairder platform.

De huidige subtiliteit van Xiaohongshu moet op en neer zijn -het heeft ook het potentieel om te blijven groeien naar het populaire platform, maar als de operatie niet juist is, kan het ook zinken.

Het benadrukken van informatiewaarde, “nuttig” is het label dat Xiaohongshu altijd heeft gegeven, maar dit idee verandert.Volgens “Late LatePost” zei een klein rood boek dat ze ontdekten dat het “nuttige” punt, wat er ook gebeurt, het misschien niet het niveau van gebruikers in het doel bereiken.

Xiaohongshu begon “interessant” op “nut” te worden opgelegd en probeerde de inhoudsdimensie te verbreden.

Het Spring Festival Gala -project was echter behoorlijk haastig.Xiaohongshu heeft zelfs geen ervaring in deelname aan zulke grote projecten en kan alleen ideeën toevoegen die voldoen aan hun eigen toon om constant te brainstormen.

Oorspronkelijk was Xiaohongshu van plan om een ​​live -uitzending van goederen te doen, waardoor gebruikers hetzelfde model konden kopen tijdens het kijken naar het Spring Festival Gala.Maar in de latere periode bleek dat het publiek misschien echt geïnteresseerd is in het Spring Festival Gala zelf.Dus na vele dagen van planning werd het plan steeds opnieuw vernietigd en werd de richting vervangen.

Meer dan 20 dagen voor het Spring Festival Gala stelde Xiao Hongshu vast dat ze de live -uitzending van het doelwit wilden -acht “Kangxi is hier”.Het planningsteam beschouwt deze verkenning als de tolerantie van Xiaohongshu voor creativiteit.Uit de laatste gegevens heeft het Spring Festival Gala -project echter niet het effect van groei en commercialisering bereikt en heeft de interne evaluatie niet aan de verwachtingen voldaan.

Het kleine rode boek dat zich richt op “Exquisite Life” heeft de lage -lijnmarkt niet overwogen, maar ze willen nog steeds de huidige community -sfeer behouden.Zelfs wanneer ze communiceren met de buitenwereld, heeft Xiaohongshu altijd vermeden om het woord “zinken” te noemen en ze te hebben vervangen door “bredere gebruikersgroepen” om in plaats daarvan te proberen incrementele gebruikers te vinden.

Een medewerker van een voormalige Gemeenschapsafdeling van Xiaohongshu vertelde The Interface News dat Xiaohongshu in 2020 enkele teams stuurde om te onderzoeken in kleine steden, maar in het algemeen was het moeilijk te integreren.

Op dat moment was een operator die deelnam aan het “zinkende” experiment verantwoordelijk voor het onderhouden van een kleine Red Book -blogger minder dan 100.000 poeder. De hoeveelheid onderwerp is langzaam gestegen. In de latere periode was er geen voortdurende aandringen.

In 2023 nam Mao Wenchao een team van meer dan een dozijn mensen naar steden op laag niveau voor onderzoek, maar de steden die hij koos en de zinkende markt die de buitenwereld begreep, waren heel anders.Ze gingen naar Jingdezhen, een kleine stad in Jiangxi.In augustus van dat jaar staat Jingdezhen hoog in de hot zoeklijst op het gebied van humanistische attracties in de reisindustrie van Xiaohong.

Een zakelijke instelling die deelnam aan deze enquête vertelde The Interface News dat Xiaohongshu Jingdezhen koos omdat het lokale temperament consistenter was met het kleine rode boek.

Hoewel Xiaohongshu zijn handen en voeten kan loslaten, zinkt hij ten koste van het veranderen van de sfeer van de gemeenschap.Bovendien heeft Xiaohongshu niet de houding van “Walking to the Field” gevonden -wanneer het de posten van de inhoud van hoge verwarmen in de gemeenschap werft, is de eerste vereiste van Xiaohongshu om de hoofdinhoud te graven, maar het moet voldoen aan de platformaanpassing, maar het moet voldoen aan de platformaanpassing, maar het moet voldoen aan de platformaanpassing seks.

Dit betekent dat Xiaohongshu nog steeds de volgende gebruikersgroei voorzichtig behandelt. Dit is ook dit is dit.

Xiao Hongshu -oprichter Mao Wenchao en Qu Fang.Fotobron: Xiaohongshu Official

Bij de bouw van advertentieproducten zijn de tools van Xiaohongshu nog steeds polijsten.

Een merk van het interface -nieuws zei dat in Douyin, hoeveel ROI wil dat de adverteerders kiezen en het bijbehorende label kiezen volgens de achtergrond.

In februari 2023 bracht Xiaohongshu de productgrasindicator “TrueInterest Grass Value” uit.Een medewerker van het ministerie van Handel voor een Xiaohongshu vertelde The Interface News dat het project rond het midden van het jaar werd geannuleerd.

“Ik denk niet na over wat ik moet doen”, dit is het algemene gevoel van de geïnterviewde werknemers.

Voor de merkeigenaar, onder het uitgangspunt dat Douyin, Kuaishou en zelfs Weibo volledig zijn uitgegraven, kan Xiaohongshu nog steeds goedkoop verkeer vinden.Dit is de voorwaarde voor hen om erin te zetten, maar dit is geen goed nieuws voor Xiaohongshu.

Voor live omroepbedrijven erkent de industrie de twee grote uitdagingen in de plafond en supply chain van de industrie.Voor de eerste moedigt Xiaohongshu meer kleine en middelgrote bloggers aan om te beginnen met het uitzenden en meer Dong Jie en Zhang Xiaoyu kopiëren.Maar in de supply chain heeft Xiaohongshu moeilijker om lessen te maken.

Een live -uitzendindustrie die vorig jaar is binnengekomen Xiaohongshu zei dat Xiaohongshu officieel enkele van de zeer “Little Red Books” -merken heeft aanbevolen, maar het aantal is beperkt en de selectiepool moet dringend uitbreiden – de gewichtsconvergentie kan 60%bereiken.

Het moeilijkste voor e -commerce is geen technologie, maar een supply chain.Een persoon die heeft deelgenomen aan het platform zelfgebouwde live -uitzending e -Commerce gesloten -Loop vertelde The Interface News dat het platform waar het zich bevindt een rijpe supply chain, inclusief beleggingsbevordering en logistiek, heeft opgezet, heeft meer dan twee jaar doorgebracht.

In de ogen van een persoon die heeft gewerkt in Douyin en snelle e -commerce -afdeling, zullen alle strategische swing en herhaalde bedrijven in Xiaohongshu het in dit stadium ervaren.

Gelukkig heeft Xiaohongshu na vele jaren van exploratie en vallen en opstaan ​​nu een duidelijkere ontwikkelingsrichting.Xiaohongshu komt overeenkomend met de organisatiestructuur en heeft drie grote sectoren gevormd: afdeling Community Department, Commercial Department and Trading.Onder hen werd de handelsafdeling opgericht in de tweede helft van 2023 en werd gevormd door de oorspronkelijke e -commerce business en live uitzendactiviteiten.

In 2019 hadden Mao Wenchao en Qu Fang verbeelding gedaan van de toekomst van Xiaohongshu.Op dat moment was het antwoord van Qu Fang: “Er is een hoge barrière aan de gebruikerswaarde van de gebruikerswaarde, de psychologische ingang van de levensstijl, en het kan niet worden vervangen binnen de komende vijf jaar. Een van de platforms”

Tegenwoordig heeft Xiaohongshu aanvankelijk de oorspronkelijke ideeën van Mao Wenchao en Qu Fang voltooid, maar in de snelle en iteratieve mobiele internetindustrie heeft Xiaohongshu nog geen veilig gebied bereikt.

Vanwege de beperking van de groei zijn er te veel precedenten voor internet en zich zelfs terugtrekkend.De uitbreiding van het gebruikersbestand zal onvermijdelijk de windrichting van de sfeer brengen, en de voortgang van de commercialisering kan ook de gebruikerservaring en reputatie verliezen.Voor Mao Wenchao en Xiaohongshu, die uniek zijn voor de middenklasse, moet elke stap na de mainstream voorzichtig zijn.

Related Post