"Fresh Fujian" gasten hebben veel toeristen, en het toerisme is sterk in toerisme

  Onze verslaggever Xing Xiao’an Wu Jianfeng Yan Zhihong

  Fujian, één -stuk bergen en zee, uitstekende ecologie, diverse cultuur, niet -Heritage, rijke toeristische bronnen.

  De culturele toeristische industrie is een belangrijk uitgangspunt voor de ontwikkeling van economische ontwikkeling en het welzijn van het leven van de mensen. is ook een belangrijke maatregel voor Fujian om een ​​zegenplaats te creëren en een hoog leven te creëren.

  Al in 2001 stelde de provincie Fujian het doel voor om “van een grote toeristische provincie naar een sterke toeristische provincie” te verhuizen, en formuleerde het “algemene plan voor de ontwikkeling van de toeristische ontwikkeling van de Fujian -provincie in de provincie Fujian” gedurende 20 jaar.

  Al meer dan 20 jaar vertrouwt de provincie Fujian op de voordelen van locatie en voordelen van hulpbronnen, gebaseerd op rijke mensen en provincies, en beschouwde toerisme als een belangrijke industrie en een nieuw economisch groeipunt in de provincie, en bevorderde continu de snelle ontwikkeling van de culturele Toerisme -economie.In 2023 bereikten de toeristische receptie- en toeristische inkomsten van Fujian 572 miljoen, 698,108 miljard yuan, die 18 keer en 23 keer in 2000 waren. De culturele toeristische economie werd de pijlerindustrie van 10%van het BBP van de provincie en werd de provincie. de “vier economie”.

  Gebaseerd op een nieuw uitgangspunt, heeft de provincie Fujian de leiding gehad over het creëren van een “wereldberoemde toeristische bestemming”, ecologische bodem, culturele zielen en bergen en zeeën, en de culturele toerismemarkt is leven en vuur. is blijven uitbreiden.

  De “Fujian Section” van de culturele toerismboom

  Wearing a horse -faced skirt and “花 身 身” on the head, standing on the rooftop that can enjoy the east and west tower, a beautiful punch photo.Hoewel de feestdagen net zijn verstreken, komen toeristen in de oude stad Quanzhou nog steeds aan, wat vol populariteit vertoont.

  Als de nieuwe “City of the World” is deze “Treasure City” in Quanzhou de afgelopen twee jaar een goed hart geworden voor veel jonge mensen.

  ”De oude stad Quanzhou is in het district Licheng, en de bevolking van de regio is bijna 400.000. De receptie van toeristen in de straten van Guangxi Street tijdens de” mei 1 mei “is bijna gelijk aan de bevolking van het district.” zei dat tijdens het voorjaarsfestival dit jaar de oude stad Quanzhou 1,4 miljoen mensen binnenkwam.

  Volgens de statistieken van Quanzhou Cultureel Tourism Bureau, ontving Quanzhou City dit jaar in totaal 5,5821 miljoen toeristen, een toename van 82,51%jaar -jaar; 146,83%jaar -op jaar.

  Hong Shijian, hoofd van de Quanzhou Puppet Theatre -groep, heeft een sterke ervaring in het veranderen van cultureel toerisme van Quanzhou.”Vanaf de nationale dag vorig jaar was het plotseling heet. Iemand stond drie uur in de rij onder de brandende zon, alleen voor een poppenspel.” kon niet voldoen aan tevredenheid.Om de ticket te laten kopen om minder in de rij te zetten, zijn ze veranderd in online kaartverkoop.

  De Hot Quanzhou is een microkosmos van de bloeiende ontwikkeling van Fujian in de afgelopen jaren.Tijdens de “1 mei” -vakantie net voorbij is Fujian een populaire toeristische bestemming geworden.Er zijn ongeveer 870.000 toeristen in het Scenic -gebied Sanfang Qixiang in Fuzhou;

  De provincie Fujian is rijk aan toeristische middelen. 5a in de stad. “Bovendien heeft de provincie Fujian ook 5 werelderfgoedsites, 7 nationale demonstratiezones op toeristische nationale toerisme, 7 nationaal toerisme en recreatieblokken en 1 nationale toeristische resortgebied.

  Vertrouwen op rijke natuurlijke landschappen en diep cultureel erfgoed, neemt de populariteit van het culturele toerisme van Fujian gestaag toe. genegeerd worden.

  Liederen, bergen en zeeliedjes

  Het hoogtepunt van het Shanghai -eilandsysteem stijgen, waar het zicht blauw is.Het zachte strand strekt zich uit in de zee en de steen is verspreid in de wellustige jungle.In de verte verweven het silhouet van de springen Jinguang en de Yufan zich in een bewegende eilandrol.

  Dongshan County is het zesde grootste eiland district in het land en het op een na grootste eiland County in Fujian.In de afgelopen jaren, rond de bouw van ecologische toeristische eilanden in de hele regio, benutten het verleden van de wind en zand de opkomst van de industrie met ecologische hefboomwerking en het verkennen van de “een andere manier van eten” van de uitgestrekte oceaan.

  Als het kleine vissersdorp in de westelijke uiteinde van het eiland, hebben mensen in de westelijke put al generaties lang de kost gemaakt.Vanwege de hoge watertemperatuur in de zomer is het niet geschikt voor het fokken, en vissers zijn een half jaar thuis inactief. knelpunten.

  ”Al onze middelen zijn in de zee, en de uitweg is ook in de zee.” Xiaxikeng Village begon de dorpsomgeving te verfraaien.

  Tegenwoordig, toen ik de Xikeng binnenliep, de nette dorpswegen, verbluften de vissers de drijvers met vissen op henneptouw en schilderden de lokale karakteristieke octopus en abalone.Op het vrijetijdsvissenpeloton bij de pier wachten toeristen op projecten zoals zeevissen.Staande op de Shorelon werd de set zonsondergang op de zee gemorst en een laag gouden rimpelingen gloeiden.

  In het verleden waren de dorpen “Genghai Muyu” op weg van “visserij- en toerisme -integratie”.Xu Guixi zei dat Xiaxikeng Village nu het piek toeristenseizoen kan realiseren in het off -season van fokkerij, en elk gezin kan het inkomen aan de deur van het huis creëren en vergroten.Het dorp heeft drie maritieme restaurants, 3 recreatieve toeristische platforms en 5 homestays.Met het dorp Xiaxikeng veranderd van afgelegen en achterwaartse eiland vissersdorpen naar provinciale landelijke verjongingsdemonstralen en gouden medaille toeristische dorpen.

  Fujian is op zee, Fu is in de bergen.Het aandeel van uitstekende waterkwaliteit in het hoofdbekken van de provincie bereikt 99%, het aandeel van uitstekende waterkwaliteit in de bijna -kustwateren bereikte 88,7%, en het aandeel van uitstekende luchtkwaliteit in het district en steden bereikte 98,5%. is 45 opeenvolgende jaren als eerste in het land gerangschikt … De voordelen van de bergen en zee en de uitstekende ecologie worden een belangrijke aantrekkingskracht van het culturele toerisme van Fujian.

  Om het voordeel van de zee te spelen, ontwikkelde Xiamen krachtig de maritieme economie zoals cruiseschepen, cruiseschepen, zeilen en jachten. .

  Gebaseerd op de kenmerken van het bergachtige gebied, ontwikkelt Longyan Gutian krachtig ecologische vrije tijd en recreatie, en het toerisme rond Meihua Mountain is blijven vooruitgaan; ; Het thee -landgoed dat kan worden gespeeld, is booming.

  Volgens de relevante persoon die verantwoordelijk is voor het Fujian Provinciale Department of Culture, gebaseerd op de kenmerken van de “twee regels” van Shanhai, zal de provincie Fujian de “Shan Hai Jing” lezen in het nieuwe tijdperk van cultureel toerisme in het nieuwe tijdperk in het nieuwe tijdperk in het nieuwe tijdperk in het nieuwe tijdperk in het nieuwe tijdperk Creëer een wereldberoemde toeristische bestemming als uitgangspunt en promoot de bergen en zeeën, stedelijk en landelijk cultureel toerisme.

  Activering van digitale empowerment van cultureel toerisme IP

  Fujian is de geboorteplaats van digitaal China.In de afgelopen jaren is de provincie Fujian het voordeel blijven spelen van “Digital Fujian”, het innoveren van het digitale empowerment -mechanisme en het maken van de Wangwen -reismarkt.

  Als een werelderfgoedlocatie is Tulou een van de meest bekende culturele visitekaartjes in Fujian. Yuanlou …

  De voormalige Tulou vertrouwde op een uniek uiterlijk en trok echter een groot aantal toeristen aan.

  Onder leiding van het ministerie van Cultuur en Toerisme, in 2020, bereikte het online spel “Tianya Mingyue Sword” een strategische samenwerking met de Yongding Turkrace om een ​​geïntegreerde meeslepende culturele toeristische ervaring te creëren met Hakka -kenmerken.De digitale IP -inhoud van de online game is verbonden met de Hakka -culturele kandidaat Zhencheng Tower, Huanxinglou en Zhenfu -gebouw. .

  Het Huanxing -gebouw, een van de “derde verdieping”, beslaat een oppervlakte van ongeveer 5.000 vierkante meter en heeft een geschiedenis van 500 jaar. Einde van het einde van het einde ‘koos het Huanxing -gebouw als een link virtueel IP -wereldbeeld en realiteit De lokale douanecontacten gebruiken het fysieke Huanxing -gebouw en het digitale Huanxing -gebouw om een ​​nieuwe ervaring in cultureel toerisme te creëren.

  In het fysieke Huanxing -gebouw kunnen toeristen genieten van een meeslepend theater dat meeslepende gidsen, interactieve tentoonstellingshallen en rollende echte scènes integreert.Spelers kunnen het unieke verhaal van het IP -wereldbeeld van “Het einde van het einde van de wereld” invoeren.

  In het digitale Huanxing -gebouw reproduceert “Tianya Mingyue Sword” de stijl- en Hakka -douane in het spel via vele middelen zoals scèneberinning, avonturenplot en operationele activiteiten, zodat spelers de “kledingkroon naar het zuiden en de” diep kunnen begrijpen en de ” Kledingkroon naar het zuiden. Vergeet de centrale vlaktes niet;

  Onder de zegen van digitaal IP is het verkeer van Yongding Tulou aanzienlijk toegenomen.Uit gegevens blijkt dat in 2023 het aantal toeristen in Yongding Tulou zo hoog was als 4.6614 miljoen, met een omzet van 182 miljoen yuan, waarvan Tutu Yeye toeristische gegevens goed waren voor 20 % tot 30 %.Van januari tot maart van dit jaar steeg het aantal ticketreserveringen voor Yongding Tulou (Fujian Hakka Tulou) met 80%op jaarbasis, en de toeristische inkomsten bereikten een nieuw niveau.

  De provincie Fujian neemt de constructie van digitale culturele toerisme als de ontwikkeling van economische basis- en leidende projecten van cultureel toerisme, bevordert de kwaliteit van culturele toeristische diensten, breidt het aanbod van culturele toeristische producten uit en bevordert het upgraden van culturele toeristische consumptie.Het “implementatieplan voor het bevorderen van de hoog -kwaliteitsontwikkeling van digitaal cultureel toerisme” in de provincie Fujian stelde voor dat in 2025 het culturele toerisme data resource netwerk 100%dekking zal bereiken van 100%dekking van culturele locaties, en literaire en kunstcolleges bij of boven het stadsniveau.Nieuwe technologieën zoals 5G, Yuan Universe, virtual reality, blockchain, kunstmatige intelligentie en andere nieuwe technologieën hebben hun toepassingen verdiept in culturele toeristische scenario’s, 100 slimme schilderachtige plekken gecultiveerd en 10 culturele industriële demonstratieparken (honken) gecreëerd met de belangrijkste zaken Industrie als de belangrijkste zaak van de digitale industrie om een ​​aantal digitale musea, bibliotheken, culturele musea, kunstmusea, enz. Te bouwen om een ​​aantal nationale slimme toeristische demonstratiedorpen en steden te bouwen, de ontwikkeling van digitaal cultureel toerisme in de provincie in de provincie heeft het nationale leidend niveau bereikt.

  Culturele casting soultoerisme empowerment

  Het betreden van Yantai Mountain, Fuzhou, kwam een ​​sterke moderne stijl.Als het vroegste “trenddistributiecentrum” in Fuzhou, de 17 -landenconsulaten (kantoren), zijn vele buitenlandse acties, kerken, kerkziekenhuizen en kerkscholen nadat het Wukou -bedrijf is verzameld.Er zijn 191 Wenbao -gebouwen, historische gebouwen en traditionele gebouwen in het gebied en staan ​​bekend als het “Museum of Architecture of the World”.

  In de afgelopen jaren vertrouwt Yantai Mountain op rijke historische en culturele middelen. De historische stijl en cultureel erfgoed van Yantai Mountain combineert ook kunstuitwisselingen en esthetische ruimte.

  ”We combineren het volwassen bedrijfsmodel met de specifieke realiteit van het gebied, combineren trendmode met de traditionele cultuur van het gebied en realiseren de integratie van de historische cultuur en het moderne leven.” vertelde verslaggevers dat Yantai Mountain prominent “” in termen van lokalisatie, het wereldwijde ervaringsformaat van “Art+Culture+Trend+Business” innovert en jonge groepen nauwkeurig lokaliseert.In 2023 bereikte de cumulatieve passagiersstroom van Yantai Mountain Commercial Walking District 13 miljoen passagiers en de omzet van 450 miljoen yuan, die een van de essentiële opties werd voor toeristen om FUFU in te checken.

  Van historische en culturele districten zoals Sanfang Qixiang, Quanzhou Zhongshan Road, Zhangzhou Taiwan Street tot Meizhou Mazu, Dongshan Guandi, Jinjiang Caoyu en andere gediversifieerde volkscultuur; Lacquer, lak Non -Heritage Arts zoals lijnsnijwerk, paraplu van oliedieren; Fujian heeft diep historisch en cultureel erfgoed en onderscheidende kenmerken.

  - -In Xiamen promoot continu het plan “Gulangyu Island Museum”. toeristen.

  —— Longyan Changing heeft culturele voordelen ontwikkeld zoals nationale historische en culturele steden, Hakka -hoofdsteden en een klein rood Shanghai. .

  - – Wu Yishan gebruikt de voordelen van het dubbele erfgoedland en de oolongthee en zwarte thee van de wereld, en integreren de theecultuur diep in toerisme, huisvesting, reizen, reizen, inkoop, entertainment, het verdiepen van de integratie van theebrigades, sportreizen, en recreatieve reizen.

  ”Houd zich aan de” culturele casting ziel en toerisme “, Fujian zal krachtig het formaatscenario van Jingcheng, de gedeelde dag en nacht, cultiveren, en de belangrijkste gasten die worden gedeeld door de belangrijkste gasten, benadrukken de” Fujian Faction’ -cultuur en promoten de culturele cultuur Toerisme -formaat ‘smelten’.

  Culturele toerisme -uitbreiding van nieuwe particuliere ondernemingen

  In april van dit jaar werd de Fujian Provincial Cultural and Tourism Economic Development Conference in Quanzhou gehouden in 2024.Tijdens het National Tide Art Festival in de periode bracht de Fujian Fangyuan Construction Group het product “Space Compartiment” onafhankelijk ontwikkeld.Deze geassembleerde gebouwen -achtige capsules worden geassembleerd door lichtgewicht milieubeschermingsmaterialen.

  Dit jaar, dankzij de vitaliteit van de toerismemarkt en de voortdurende opwarming van het vakantieconsumptie, streefde de omzet van het bedrijf de jaarlijkse groei van meer dan 30%.”Ren Jianfeng, voorzitter van de Fangyuan Construction Group, zei dat de nieuwe vakantieformaten in de afgelopen jaren voornamelijk gebaseerd zijn op buitenkamperen, en gediversifieerde campingproducten zoals tentkampen en camperkampen zijn hot geworden. De economie, onderzoek en ontwikkeling van “ruimtecompartiment” en andere producten, streven ernaar nieuwe groeimotoren te vinden in de integratie van “Cultureel toerisme+geprefabriceerd”.

  Vanuit het perspectief van Ren Jianfeng heeft de natuurlijke schenking van Fujian Shanhai niet alleen een unieke basis gelegd voor de kampeereconomie, maar bood ook enorme marktkansen voor particuliere ondernemingen.Op dit moment heeft Fangyuan Construction Group producten gelanceerd zoals lichtgewicht mobiele woonruimte, bedrijfsruimte, entertainmentruimte en gemeenschapsruimte. Handig.

  Als een grote productieprovincie is de actieve particuliere economie een belangrijk kenmerk van Fujian.Uit gegevens blijkt dat in de Fujian -provincie meer dan één derde van de toeristische attracties van A -niveau en 3/4 sterrenhotels particuliere ondernemingen zijn. Ondernemingen waren goed voor meer dan 90%van de culturele markttiteiten.At the moment when traditional industries and private enterprises are transformed and upgraded, how to cultivate leading cultural tourism enterprises, strengthen the main body of the cultural tourism market, and guide the cultural tourism industry to integrate with the traditional manufacturing advantages and stimulate the innovative vitality van traditionele particuliere ondernemingen.

  Tijdens de Fujian Provincial Cultural and Tourism Economic Development Conference 2024 ondertekende de particuliere ondernemingen van Quanzhou een Shili Taoyuan -project met Yongchun County People’s Government, met een totale investering van 3 miljard yuan.

  ”Quanzhou is niet alleen een rijke mijn in cultuur, maar ook de voorhoede van innovatie en het openen. Het bedrijf richt zich op het creëren van een hotelroute die een half uur rond Quanzhou is en 22 World -Relics uitstraalt. 2 miljard.

  Focus op de aanbodzijde en cultiveren nieuwe kracht van de particuliere culturele en toeristische economie.In de afgelopen jaren zijn steeds meer particuliere ondernemingen in de productie van Fujian optimistisch over culturele toeristische kansen, betrokken raken bij het gebied van cultureel toerisme en het vergroten van investeringen in cultureel toerisme.

  Peak is een goed bekende fabrikant van sportartikelen in Quanzhou.In 2023 werkte het ondergeschikte bedrijf Pocket Guochuang van het bedrijf samen met Culturele Toerisme -afdelingen van Quanzhou en district om gezamenlijk de culturele en creatieve producten van Dragon’s Zodiac Theme te lanceren, die al snel een explosie werden.

  ”Gecombineerd met de bestaande ‘Longsheng Nine Son’ Slippers van Longsheng, hebben we twee innovaties gemaakt om culturele elementen te integreren, zoals Quanzhou non -Heritage.” Kledingbedrijven hebben hun intentie uitgesproken om met hen samen te werken.

  Volgens het Fujian Provincial Department of Cultural Travel zal de provincie Fujian zich richten op het opbouwen van een toeristische bestemming in de wereld, de innovatie en ontwikkeling van een particuliere culturele toeristische economie als een belangrijke taak beschouwen en particuliere culturele en toeristische ondernemingen begeleiden om de geest voort te zetten van “Durf de eerste te zijn, Love to Win”, en de focus te ondersteunen. en promoten van cultureel toerisme privé -ondernemingen tot een breder podium.

  Creëer biljoen -niveau “wereldberoemde toeristische bestemmingen”

  Op 1 mei werd nr. 1 Scenic Road in Wuyishan National Park officieel gelanceerd in Wuyishan City, Nanping.Als het iconische project van de bouw van de bescherming van de bescherming en de ontwikkeling van Wushan National Park, is deze landschapsweg 251 kilometer lang en passeert 40 dorpen in 11 steden en dorpen in Wuyishan City, Nanping en Jianyang District. -In punten “.

  De relevante persoon die verantwoordelijk is voor het Wuyishan Cultural and Sports and Sports and Sports and Sports and Sports and Sports Tourism Bureau verklaarde dat deze standaard in overeenstemming met de normen van de “internationale normen, Chinese positionering en Wuyishan -kenmerken, de gebieden en knooppunten van de natuurlijke ecologie” en Human Resources of Wuyishan en het “Double World Heritage” van het “Double World Heritage” zijn gemaakt in serie en knooppunten. Confucianisme. Tegelijkertijd bevordert het de creatieve transformatie en innovatieve ontwikkeling van de bescherming “Shuangshi Heritage” en de creatieve transformatie van een uitstekende traditionele cultuur.

  Cultuur is de ziel van toerisme en toerisme is de drager van cultuur.

  ”We zullen de culturele ideeën van de hoogste leider grondig bestuderen en implementeren, ons houden aan de culturele plastic reizen, reizen naar de tekst, de bevordering van diepe integratie en ontwikkeling van cultuur en toerisme versnellen, de economie en toeristische economie verder versterken en allemaal uitgaan om een ​​wereldberoemde toeristische bestemming te creëren.

  In de afgelopen jaren heeft de provincie Fujian achtereenvolgens beleid en voorschriften geïntroduceerd, zoals “meningen over het bevorderen van hoog -kwaliteitsontwikkeling van de toeristische industrie” en “stimuleringsmaatregelen om de hoog -kwaliteitsontwikkeling van de culturele toeristische economie in de nieuwe situatie te bevorderen”, de promoten van de nieuwe situatie “, “10” van cultureel toeristisch consumptie, release consumptie potentieel “27” stimuleringsbeleid zoals “1+n”, “1+n” ten goede aan de mensen en beleidspakketten van de voordelen en andere preferentiële maatregelen, en activeer de vitaliteit van culturele toerisme krachtig .

  Op basis van een nieuw startpunt, om goed werk te doen bij de ontwikkeling van de culturele toeristische economie, stelde Fujian in 2023 een systematische maat voor het merk van het merk “Haisi” met de kern van het bouwen van een wereldberoemde toeristische bestemming .De provincie Fujian is van plan om drie karakteristieke culturele toeristische riemen van blauwe zee -filamenten, groene vrijetijdsbesteding en rode cultuur te bouwen door vijf culturele toerisme -agglomeratie -gebieden van de werelderfgoedlocatie te creëren, 7 culturele toeristische routes te bouwen langs het Long March National Cultural Park en culturele te bevorderen Toerisme.

  Als het “startpunt van Haisi” is het uitbreiden van de internationale culturele toeristische markt de betekenis van de provincie Fujian om een ​​”wereldberoemde toeristische bestemming” op te bouwen.

  De provincie Fujian zal speciale IP -vormprojecten implementeren via provinciale en steden, en gebaseerd op 5 World -Class culturele toeristische middelen, waaronder Fujian Tea en Quanzhou Ancient City.

  Volgens de doelinstellingen wordt verwacht dat in 2026 de provincie Fujian totale toeristische inkomsten van meer dan 1 biljoen yuan zal behalen, en het totale aantal toeristische recepties zal meer dan 730 miljoen zijn.

Related Post