Man City Star Champions League-campagne in twijfel na gruwelijke vingerblessure

Door voetbalsporten mrt 7, 2024

Manchester City-ster Matheus Nunes liep een gruwelijke vingerblessure op tijdens hun verder comfortabele Champions League-overwinning op Kopenhagen.

Na de heenwedstrijd in Denemarken met 3-1 te hebben gewonnen, wist de ploeg van Pep Guardiola zich door te stoten naar de kwartfinales dankzij opnieuw een nadrukkelijke overwinning met dezelfde score, dit keer dankzij doelpunten van Manuel Akanji, Julian Alvarez en Erling Haaland. Nunes kreeg zijn derde start in City’s laatste vier wedstrijden van Guardiola, nadat hij geduld moest hebben sinds zijn transfer van £ 53 miljoen van Wolves afgelopen zomer.

Halverwege de tweede helft gleed de 25-jarige spelmaker echter uit en kwam onhandig op zijn linkerhand terecht. Nunes werd vervolgens gezien terwijl hij met hevige pijn op de grond lag, met zijn middelvinger scheef gebogen.

De Portugese international werd snel gewisseld voor de jongere Micah Hamilton en nadat hij zijn vingers had vastgebonden, hoopt hij beschikbaar te zijn voor de verrukkelijke wedstrijd van zondag tegen Liverpool. Bij een overwinning zou City twee punten voorsprong hebben op Liverpool aan de top van de Premier League, maar bij een nederlaag zou City vier punten achterstand hebben.

Afbeeldingen van de blessure van Nunes deden de ronde op sociale media, waarbij een fan toegaf: “Ik dacht dat Nunes op dat moment gewoon een beetje zacht was. Ik zag net zijn vinger kotsende emoji.”

Maar voormalig City-doelman Shay Give grapte: “Als doelman speelde ik door met een ontwrichte vinger en Matheus Nunes is er vanavond mee weggegaan. Misschien ben ik ouderwets.”

Al met al was het een positieve avond voor de houders, die in de heenwedstrijd veel van het harde werk hebben verricht. In de tweede ronde in het Etihad stonden de gastheren binnen de eerste negen minuten met 2-0 voor door treffers van Akanji en Alvarez, voordat ex-Southampton en Celtic-vleugelspeler Mohamed Elyounoussi een oogverblindende aanval in Kopenhagen afrondden om een doelpunt terug te trekken.