Paris Saint-Germain versloeg Real Sociedad met 2-1 en schoof door naar de kwartfinales van de Champions League

Door voetbalsporten mrt 6, 2024

Kylian Mbappe zette de onzekerheid rond zijn toekomst opzij met een dubbel toen Paris Saint-Germain de kwartfinale van de UEFA Champions League bereikte met een 2-1 overwinning op Real Sociedad. De 25-jarige, die deze zomer op weg lijkt naar Real Madrid, scoorde één keer in elke helft in de Reale Arena, terwijl de ploeg van Luis Enrique in totaal met 4-1 won en de laatste acht bereikte, terwijl Mikel Merino een late troost scoorde.
Kylian Mbappé demonstreerde opnieuw zijn voorliefde voor het grote podium toen zijn dodelijke steun Paris Saint-Germain naar de kwartfinales van de UEFA Champions League hielp dankzij een 2-1 overwinning bij Real Sociedad.

De Franse aanvaller was de maker van het verschil in de heenwedstrijd in het Parc des Princes en zijn geweldige dubbelspel maakte elke hoop op een comeback in La Real de grond in toen de kampioenen van de Ligue 1 in totaal een dominante 4-1 overwinning boekten.

Mbappe was levendig vanaf de aftrap en toonde een explosief tempo om een vroege kans voor Bradley Barcola te creëren voordat hij het Reale Arena-publiek in San Sebastian tot zwijgen bracht met een magnifieke solo-inspanning na 15 minuten.
De 25-jarige huurmoordenaar, die klaar lijkt om deze zomer naar Real Madrid te gaan, voegde een seconde toe in de 56e minuut toen hij vrij over links racete voordat hij Alex Remiro versloeg met een slimme finish vlak na de paal.

Paris Saint-Germain versloeg Real Sociedad met 2-1 en schoof door naar de kwartfinales van de Champions League


La Real toonde een late spirit toen de gelijkspel dood was en trok er één terug via Mikel Merino, maar PSG hield stand als onderdeel van een uitstekende allround prestatie en bereikte voor het eerst sinds 2021 de laatste acht.

Luis Enrique heeft de afgelopen weken voor veel discussie gezorgd, omdat hij duidelijk heeft gemaakt dat PSG moet leren spelen zonder Mbappé, na zijn besluit om de club deze zomer te verlaten. De Spaanse coach heeft de aanvaller al vroeg in twee Ligue 1-wedstrijden gewisseld sinds het nieuws openbaar werd gemaakt – maar het was misschien niet verrassend dat de 25-jarige de hele terugwedstrijd in deze competitie speelde.
Mbappé is duidelijk essentieel voor de hoop van Les Parisiens om diep in de UEFA Champions League te komen en zijn staat van dienst op dit podium past bij een speler die door velen nu als de beste ter wereld wordt beschouwd.

Er valt niet te ontkomen aan het feit dat Mbappé de belangrijkste kracht was die ervoor zorgde dat zijn huidige club de laatste zestien beproevingen van voorgaande jaren opzij zette en hoewel de meeste teams niet bang zullen zijn om als volgende PSG te trekken, maakt de X-factor die Mbappé met zich meebrengt hen tot een bedreiging voor je. kan het zich niet veroorloven om zijn minuten in Europa te onderschatten en misschien kan het toch een beetje geniaal van Enrique blijken te zijn om prioriteit te geven aan zijn minuten. De tijd zal het leren.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *