Rahimi scoort de winnaar terwijl Al-Ain Al-Nassr met 1-0 verslaat

Door voetbalsporten mrt 5, 2024

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten: Al-Ain zal volgende week een 1-0 voorsprong nemen in de tweede etappe van de kwartfinale van de Aziatische Champions League tegen Al-Nassr van Cristiano Ronaldo, nadat de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten de 10 had gewonnen -man Saoedische Pro League-outfit op maandag.

De treffer van Soufiane Rahimi in de 44e minuut leverde de ploeg van Hernan Crespo een kleine voorsprong op voor de thuisploeg, waarbij voormalig Manchester City-verdediger Aymeric Laporte werd uitgesloten van de return na zijn late uitzending.

Scheidsrechter Hiroyuki Kimura stuurde Laporte na vier minuten in de extra tijd weg wegens gewelddadig gedrag na een gevecht met Bandar Al-Ahbabi om een beladen einde te maken aan een duel met een hoog octaangehalte in een volgepakt Hazza bin Zayed Stadion.

De Paraguayaanse middenvelder Kaku van Al-Ain zag zijn inzet door de VAR afgekeurd vanwege een marginaal buitenspelsignaal in de aanloop, maar met nog een minuut te gaan in de rust ging de thuisploeg op voorsprong toen Rahimi een vloeiende actie afrondde. Kaku hield de bal tegen. De aandacht van Aziz Behich om een verdedigende pass te geven op de bocht naar het strafschopgebied, op 30 meter van het doel, toen een snel aankomende Rahimi vanaf links naar binnen sneed om de uitgestrekte David Ospina te omzeilen en in een leeg net te glijden.

Even later ontzegde Khalid Eisa Ronaldo de gelijkmaker met een sterke hand om de lage poging van de Portugese aanvaller aan zijn rechterkant buiten te houden.

Een onsamenhangende tweede helft kwam tot leven in de latere fasen, waarbij Eisa Ronaldo opnieuw ontkende met nog tien minuten te gaan, terwijl de international van de VAE een instinctieve redding uitvoerde om een schot vanaf zeven meter afstand te blokkeren.

Het vertrek van Laporte in de 94e minuut – dat kwam nadat Kimura de veldmonitor had geraadpleegd – betekent echter dat Al-Nassr volgende maandag in de terugwedstrijd in Riyadh voor een aanzienlijke uitdaging staat.