Samenvatting van de gezondheidsmissie, het wordt aanbevolen om delen te verzamelen


Met de versnelling van het verouderingsproces van de Chinese bevolking en de verandering van de levensstijl van mensen, zijn chronische ziekten de belangrijkste gezondheidsproblemen geworden waarmee Chinese inwoners worden geconfronteerd.Maar de meeste chronische ziekten kunnen worden voorkomen.“.



Ten eerste hebben cardiovasculaire en cerebrovasculaire aandoeningen, kanker, diabetes en chronische luchtwegaandoeningen een breed scala aan ziekten en hoge sterftecijfers, die de gezondheid en het leven ernstig schaden, en een zware last wekken voor individuen, gezinnen en samenleving.



Ten tweede worden chronische ziekten beïnvloed door verschillende factoren zoals economische en sociale, ecologische omgeving, levensstijl en genetisch. Risicofactoren voor chronische ziekten.



Ten derde kan het naleven van een gezonde levensstijl, matige lichaamsbeweging, het stoppen met roken en psychologisch evenwicht effectief chronische ziekten voorkomen.Zorg ervoor dat voedingsmiddelen divers zijn, op aardappel gebaseerd, eet meer groenten en fruit en melkbonen, eet vis, gevogelte eieren, mager vlees, minder zout en minder olie, controlesuiker en beperkte alcohol.



4. Elke volwassene moet weten dat zijn lengte, gewicht, tailleomtrek, bloeddruk, bloedsuikerwaarde, lichaamsvetsnelheid, BMI, regelmatig lichamelijk onderzoek, vroege detectie van vroege tekenen, actief effectieve maatregelen neemt om het risico op chronische ziekten te verminderen.



5. Patiënten met chronische ziekten moeten in de tijd worden bezocht, gestandaardiseerde behandeling, redelijke medicatie, complicaties voorkomen, de kwaliteit van leven verbeteren en niet naar believen drugs kunnen stoppen.



6. Belangrijke maatregelen om cardiovasculaire en cerebrovasculaire ziekten te voorkomen, zijn risicofactoren zoals hypertensie en hyperlipidemie, vroege detectie van vroege symptomen van coronaire hartziekten en beroerte en tijdige behandeling te voorkomen en te beheersen.



7. De meeste kankers kunnen worden gecontroleerd.Roken, overmatig drinken, bacteriële of virusinfectie, blootstelling aan beroepsmatige schadelijke stoffen, milieuvervuiling, ongezond dieet en gebrek aan lichaamsbeweging kan kanker veroorzaken.



8. De behandeling van diabetes moet niet alleen voldoen aan de normen van bloedglucose, maar vereist ook normale bloedlipiden en bloeddruk normaal zijn, het normale gewicht behouden en zich houden aan de monitoring van de bloedglucose.



Negen, het vermijden van het gebruik van tabak en het verminderen van binnenluchtvervuiling is de sleutel tot het voorkomen van de ontwikkeling van chronische luchtwegaandoeningen.



10. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan dat volwassenen niet meer dan 5 g zout per dag hebben.



11. Chinese voedingsrichtlijnen bevelen volwassenen aan om niet meer dan 25 gram olie per dag te consumeren.



12. Beschermende mondgezondheidsaanbeveling om uw tanden minstens 2 keer per dag te poetsen (één keer in de ochtend en avond), houd je aan na de maaltijd, presteer minstens eenmaal per jaar, gebruik tandfloss en was je tanden regelmatig.



Dertien zijn de risicofactoren van osteoporose: onvoldoende calciuminname, gebrek aan lichaamsbeweging, minder blootstelling aan de zon, de menopauze van vrouwen, gebrek aan vitamine D, enz.



14: De diagnostische standaard voor hoge bloeddruk bij volwassenen is: systolische bloeddruk ≥140 mmHg en (OR) diastolische druk ≥90 mmHg.De risicofactoren van hoge bloeddruk zijn: ultra -gewicht of obesitas, familiegeschiedenis van hoge bloeddruk, roken, overmatig drinken, langetermijnhoogwaardig dieet, mentale spanning op lange termijn, enz.



15: Diabetes zijn: leeftijd, familiegeschiedenis van diabetes, overgewicht of obesitas, vrouwen met diabetes tijdens zwangerschap, hypertensie of abnormale bloedlipiden, gebrek aan lichaamsbeweging, onredelijk dieet, roken, etc.Veel voorkomende complicaties van diabetespatiënten zijn: coronaire hartaandoeningen, beroerte, diabetische voet, funduslaesies, nierlaesies, enz.



Zestien: de belangrijkste maatregelen om chronische luchtwegaandoeningen te voorkomen zijn: stoppen met roken, het vermijden van tweede hand rook, het verminderen van binnen- en buitenluchtvervuiling, het vermijden van professionele blootstelling aan stof en kookdoemer, normale longfunctietests en het voorkomen van infecties van de luchtwegen.



Zeventien: Patiënten met astma kunnen aerobe oefeningen uitvoeren, zoals wandelen, joggen en Tai Chi. Matige oefeningen kunnen de acute aanval van astma verminderen en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren.



Achttien: De gemeenschappelijke voorlopers van de beroerte (slag) zijn: de ogen zijn te donker, de mond is onduidelijk, de plotselinge ledematen zijn zwak of gevoelloos, duizeligheid, onstabiel wandelen, gevoelloosheid aan een kant van het gezicht en scheve mond.



Negentien: Tijdens de noodbehandeling van het acute hartinfarct: het aanhoudende borstbeen van de patiënt of de eerste zone van het hart, zweten, misselijkheid, braken en zelfs sterven. Laat de patiënt rustig op zijn plaats rusten, wacht tot het medisch personeel aankomt om te voorkomen dat patiënten secundair letsel lijden.Wanneer u de noodoproep belt, raadpleegt u de arts om eerst -gemiddelde medicijnen te nemen (aspirine/nitroglycerine).



20. Het voorkomen en beheersen van chronische ziekten is de algemene verantwoordelijkheid van de hele samenleving.




Related Post