Gezond stadsgezondheidsgewicht 丨 Recente hoge incidentie!Wees op uw hoede voor deze symptomen


Zal terugkerende rhinitis zich ontwikkelen tot nasofaryngeale kanker?

Rhinitis is een inflammatoire respons die optreedt in het neusslijmvlies of submucosaal weefsel.


Nasofaryngeale kanker verwijst naar een kwaadaardige tumor die optreedt in de nasofarynx -holte.


Nasopharyngeale kanker is niet noodzakelijkerwijs verbonden met rhinitis. Op dit moment is er geen duidelijk bewijs dat langdurige rhinitis zich zal ontwikkelen tot nasofaryngeale kanker.


Rhinitis is vergelijkbaar met de symptomen van nasofaryngeale kanker

Vroege symptomen van nasopharyngeale kanker hebben veel overeenkomsten met rhinitis, en ze worden gemakkelijk genegeerd en verkeerd ingeschakeld, zodat veel patiënten met nasofaryngeale kanker ontdekken dat ze zich in de middelste en late stadia bevinden.Hun gemeenschappelijke symptomen zijn:Neus met bloed, nasale congestie, tinnitus en gehoor verminderde oorsymptomen en hoofdpijn.


Hoe onderscheid te maken tussen nasofaryngeale carcinoom en rhinitis?

1. Neus met bloed


De neus veroorzaakt door rhinitis met bloed:Over het algemeen vasthoudenDe voortdurende bloedingstijd is kort, de hoeveelheid bloedingen is klein en het bloed is helder rood.


Nasale nasale nasaal nasaal nasaal bloed: bloed:Verschijnen vaakJaloezieën en bloedBijvoorbeeld, opstaan ​​in de ochtendspoelen, zijn er afscheidingen om uit de mond te spuwen na zuigen, met een kleine hoeveelheid bloeddirect, en het bloed is donker rood, wat vaak een belangrijk signaal is van nasofaryngeale kanker.Wanneer de tumor de inbreuk op de neusholte blijft verhogen, kan dit veel bloedingen veroorzaken.


2. Nasale congestie


Nasale congestie veroorzaakt door rhinitis:De meeste nasale slijmvliescongestie en secreties worden veroorzaakt door de nasale congestie aan beide zijden.Vanwege veranderingen in de houding kan unilaterale nasale congestie optreden, wat over het algemeen ’s nachts erger is.


Nasale congestie veroorzaakt door nasofaryngeale kanker:Vroege manifestaties zijn unilaterale nasale congestie.


3. Tinnitus en hoorzitting afgenomen


Tinnitus veroorzaakt door rhinitis:De meeste van hen zijn lage frequentie tinnitus, en de toon is meestal relatief laag.


Tinnitus veroorzaakt door nasofaryngeale carcinoom:Er zijn vaak relatief hoge tinnitus, zoals cicada, en de symptomen zijn continu.


4. Hoofdpijn


Acute rhinitisHoofdpijnHet is vaak duidelijk, vaak gepaard met koorts en andere symptomen.


Hoofdpijn veroorzaakt door chronische rhinitisDe meeste van hen zijn bot in opgeblazen gevoel, vaak vergezeld van symptomen zoals nasale congestie, loopneus en geur van geur.


Als rhinitis fuseerdeSinusitisDe positie van hoofdpijn is relatief vastgesteld.


Hoofdpijn veroorzaakt door nasopharynx carcinoom:De vroege dagen zijn over het algemeenIntermitterende hoofdpijn kan aan één kant optreden;Pijn in de latere periode verergert geleidelijk, die kan worden gewijzigd inAanhoudende pijnEssence


Nasopharyngeale kanker verschilt van de specifieke symptomen van rhinitis

Naast symptomen die vergelijkbaar zijn met rhinitis, heeft nasofaryngeale kanker ook een aantal anders dan rhinitis.Symptomen:


Pijnloze nek lymfatische zwelling:Patiënten met nasofaryngeale carcinoom worden vaak vergezeld door neklymfadenopathie, geen pijn of jeuken en de massa kan worden verplaatst.


Diplopie:Tumorpompressie of invasie van optische zenuwen kan leiden tot ontslag en manifesteren zich als de ogen om dingen te zien.


Noedels:Nasopharyngeale carcinoom kan ook allergieën, gevoelloosheid of antivirus veroorzaken.


Zodra de symptomen zoals heropleving en gevoelloosheid van noedels optreden, worden nasofaryngeale tumoren vaak gevraagd om een ​​laat stadium te bereiken.


Wat zijn de methoden voor de diagnose van de screening op nasopharya -kanker?

Bloedtest en voer EB -virustest uit.


Voer nasopharynx fibrum spiegelonderzoek uit.


Gerelateerd beeldvormingonderzoek.





De schade van allergische rhinitis aan mensen

Allergische rhinitisTerugkerendHet beïnvloedt vaak de kwaliteit van leven.astmaEssence

Als u niet ingrijpen, omvatten de mogelijke ziekten maar zijn ze niet beperkt tot het volgende:

Chronische rhinitis, sinusitis, nasale poliepen, reukaandoeningen, niet -purrulente otitis media (interne pijn, opgeblazen gevoel, occlusie, tinnitus en gehoorverlies), nasopharyngitis, faryngitis, nasaal leksyndroom …

Kinderen kunnen adenoïde hypertrofie veroorzaken, gemanifesteerd als snurken en ademhalen.

Related Post