"Eén toename, één, één garantie" om de gezondheid van studenten in de basisschool te bevorderen

■ Focus op de “onderwijzending die wordt toevertrouwd en het zien van implementatie” serie nieuwsventilatievergaderingen

De lichamelijke gezondheidstoestand van basisscholen en middelbare scholen heeft altijd aandacht besteed aan ouders en de samenleving.Op 5 november hield het ministerie van Onderwijs de vijfde nieuwsventilatiebijeenkomst van “Invoer en implementatie en implementatie van het onderwijs”, waarbij de situatie werd geïnformeerd met betrekking tot de gezondheidspromotieactie van basisscholen en voortgezet onderwijs en de preventie en controle van bijziendheid van adolescenten.

“Eén toename, één reductie en één garantie”, gebruikte Wang Dengfeng, directeur van het ministerie van Volksgezondheid en de gezondheid van het ministerie van Onderwijs, 7 woorden om de focus van de gezondheidsbevordering van basisscholen te nemen.”‘Verhogen’ is een toename van lichamelijke opvoeding, buitenschoolse lichaamsbeweging en gezondheidseducatie, ‘reductie’ is het verminderen van de onnodige academische last van primaire en secundaire studenten.” “”

“Zeng”: Focus op “Church, Diligence, Regular Race”

Wang Dengfeng zei dat in reactie op uitstekende kwesties zoals onvoldoende leraren, gebrek aan locaties en gebrek aan evaluaties in de hervorming en ontwikkeling van schoolsporten esthetisch onderwijs in dit stadium.

“Verhoog lessen lichamelijke opvoeding, buitenschoolse lichaamsbeweging en gezondheidseducatie, samenvatten in één zin, gericht op ‘kerken, toewijding en regelmatig ras’.”

De “kerk” verwijst naar de school om studenten drie items te onderwijzen: ten eerste, de gezondheidskennis, de andere is fundamentele sportvaardigheden zoals track en field, en de derde is speciale sporten. Drie sport.Het ministerie van Onderwijs heeft videolessen gezet voor leraren in de gezondheidseducatie.

In termen van de verdieping van de hervorming van de lichamelijke opvoeding van de school, verbeterde schoolsporten de onderwijsmodus van “gezondheidskennis+basissportvaardigheden+speciale sportvaardigheden”, ter bevordering van de teelt en ontwikkeling van “één school, één product”, “One School Multi -Product” Kenmerken lichamelijke opvoeding, en bevorderde de campus op het campusvoetbal, basketbal, volleybal, tennis, baan en veld, zwemmen, vechtsporten, gymnastiek, ijs en sneeuwsporten, robotica en andere projecthervormingen.

“Diligence” verwijst naar toenemende klassenuren en trainingstijd.De meningen over het versterken van het fysieke fysieke vet van de jeugdsporten “bepaalt duidelijk dat primaire en middelbare scholen nationale curriculumstandaarden moeten implementeren en de vereisten van” één uur per dag oefenen “. Er is nog een tot twee uur buitenactiviteiten, dat is Een duidelijke vereiste voor gezinseducatie.

Wang Dengfeng ging in beroep dat “frequente race” als schoolsporten moet worden beschouwd “alleen in de competitie kan studenten echt leren naleven met regels, teamwerk en koppig hard werk.”

Momenteel heeft mijn land basisscholen, junior high school-, middelbare school- en universitaire competitiesystemen opgericht met “School Competition -School League -selection Competition”, en Build County (District), Prefectures (Cities), Provinciale en Nationale School sportwedstrijden.

“Verminderd”: dezelfde kracht behouden

In de gezondheidspromotie -acties van studenten in het basis- en middelbare scholieren is de lastreductie een onvermijdelijk onderwerp.In de recente nieuwshotspots hebben de ouders van studenten een inconsistent begrip en houding om de last te verminderen en zijn ze ook een uitdaging geworden voor hervorming van de educatieve.

“Voor de lastvermindering moeten we een zekere vastberadenheid behouden en de positionering van de last nauwkeurig begrijpen.” . De uitgebreide ontwikkeling van de morele, intellectuele, fysieke en arbeid van studenten van studenten.

“Geconfronteerd met de nieuwe situatie, zijn er veel plaatsen die moeten worden overwonnen.” Hij zei dat de lastreductie voornamelijk het probleem oplost van in -school last, off -Campus last, schoolbelasting en ouderlijke last. van schooleducatie als focuspunt, volledig van toepassing en systematisch de last verminderen.

In december 2018 gaven het ministerie van Onderwijs en andere negen afdelingen de “maatregelen voor de vermindering van studenten in de basis- en middelbare scholieren” (artikel 30), die een drie -dimensionaal lastingsreductiesysteem hebben opgezet voor interne en externe koppeling en gecoördineerde promotie.

Het ministerie van Onderwijs heeft alle plaatsen begeleid om de formulering van de implementatieplannen voor lastenvermindering te versnellen.Het ministerie van Onderwijs schreef een brief aan de regeringen van de provinciale mensen en wees erop dat het werk van de steun van de regering op verschillende plaatsen de steun van de regering nodig had en de regeringen van de provinciale bevolking promootte om op te letten.

De last is onafscheidelijk van de volgende service.Volgens rapporten hebben meer dan 20 provinciale kapitaalsteden, gemeenten en geplande steden in het land specifieke uitvoeringsmini’s uitgegeven om goed werk te doen na -schoolservice bij studenten in de basisschool en middelbare scholieren.Beijing, Tianjin, Jinan, Qingdao, Shenyang, Changchun, Wuhan en andere steden hebben in feite volledige dekking van de basisschooldiensten in stedelijke gebieden bereikt.

In termen van het standaardiseren van -campus -training heeft het ministerie van Onderwijs het speciale bestuur van Off -Campus training instellingen uitgevoerd om “terug te kijken” en opnieuw het probleem op tijd volledig aanraakte, ontdekte, ontdekte en loste het probleem op.Georganiseerde 7 onderzoeksteams naar 10 provincies om veldonderzoeken uit te voeren, waarbij ze onveranderlijk aandringen en de resultaten van het bestuur consolideren.Het ministerie van Onderwijs en andere zes afdelingen hebben de “Implementatie -meningen over het reguleren van de training orthoply training” uitgegeven, die het online instellingsaanvragende beoordelingssysteem implementeren, uitgebreid onderzoeken en corrigeren, en tegelijkertijd online en offline beheren.

“Garantie”: Multi -Party Implementation

Om te zorgen voor de implementatie van de gezondheidsbevorderingsacties van primaire en middelbare scholen, is de implementatie van “één toename, één, één afname” ook vereist om hard te werken om leraren, locaties, faciliteiten en systemen te versterken.

Wang Dengfeng zei dat het aantal leraren op basisscholen op basisscholen op basisscholen op basisscholen op basisscholen op basisscholen en middelbare scholen is toegenomen van 566.000 in 2015 tot 653.000 in 2018.Tegelijkertijd is het aantal stadionfaciliteiten op basisscholen en middelbare scholen de afgelopen jaren snel gegroeid.Het gebied van het elementaire en middelbare school gymnasium nam toe van 31,78 miljoen vierkante meter in 2015 tot 43,55 miljoen vierkante meter in 2018; 89,6%in 2018.

“Kan lessen lichamelijke opvoeding niet veranderen in zelfstudie vanwege wind onweer.” Zei Tang Jiangpeng, president van Xishan High School, de provincie Jiangsu, om het nastreven van “een lichamelijke opvoedingsles met een zonnige dag, een sporten Cursusplan voor regenachtige dagen “, de school is actief in de lokale overheid in de lokale overheid. Onder de investering zijn meer dan 30.000 vierkante meter stadions gebouwd, en binnen- en buitenzwembaden, hekhallen en taekwondo -hallen zijn allemaal beschikbaar.

Wang Dengfeng zei dat het noodzakelijk is om het enthousiasme van het mobiliseren van de overheid en scholen verder te stimuleren, en de resultaten van fysieke gezondheidsmonitoring moeten worden opgenomen in de prestatiebeoordeling van de administratieve afdeling van de lokale overheidsonderwijs en schoolleiders.In termen van bijziendheidspreventie en -controle vereisen de relevante documenten de oprichting van een evaluatiesysteem voor bijziendheidpreventie en controlewerkzaamheden in alle provincies, autonome regio’s en gemeenten, en gebruiken duidelijk het basisevenwicht en hoogwaardige balans van verplichte onderwijs in Verplichte onderwijs en hoogwaardige evenwichtsproblemen.Op dit moment zijn Shanghai, Hubei en andere plaatsen nauw opgenomen in de prestatiebeoordeling van de overheid.

Wang Dengfeng zei dat we een onwetenschappelijke onderwijsevaluatie -oriëntatie moeten omkeren, maar ook de inhoud van de Junior High School -niveau -test moeten verdiepen, om deel te nemen aan sportactiviteiten, fysieke gezondheids- en sportvaardighedenniveaus van studenten, het uitgebreide kwaliteitsevaluatiesysteem van studenten omvatten en de student implementeert en de student moet implementeren en de student Gezondheidsnormen voor fysieke fitnessnormen van studenten. Test en beoordeling om uitgebreide voordelen te verbeteren, zoals het verbeteren van fysieke fitness, het verbeteren van de trainingsvaardigheden en het vormen van en gezonde persoonlijkheid.

“Van 2016 tot 2018 toonden de resultaten van de fysieke fitnesstest van studenten in het hele land aan dat de voortdurende daling van de gezondheidstoestand van de fysieke gezondheid van studenten voorlopig is ingericht, en een voorlopige opkomst is ontstaan.” 2018 Het is 91,91%en het uitstekende tarief is 30,57%.Van 2016 tot 2018 daalde het faalpercentage van 12,0%tot 8,09%, een daling van 3,91 procentpunten; %, stijgend en de stijging is gestegen met 1,6 procentpunten.

Related Post